Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/Ziua Europei în R. Moldova…

VIDEO/Ziua Europei în R. Moldova – inaugurată în centrul Chișinăului

Delegația Uniunii Europene în R. Moldova organizează o conferință de presă, cu prilejul Zilei Europei 2022: solidaritate pentru pace! La eveniment participă Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, și mai mulți ambasadori ai țărilor UE.

Evenimentul are loc în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului.

LIVE TEXT:

Ziua Europei este marcată anul acesta într-un context trist, al războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei. De aceea marcăm această zi cu sloganul „Solidaritate pentru Pace!”, a spus Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks. „Uniunea Europeană este un proiect al păcii”, a subliniat diplomatul european.

El și-a exprimat susținerea pentru R. Moldova, în contextul în care țara noastră găzduiește zeci de mii de refugiați din Ucraina.

Șeful Delegației UE a mai amintit și despre faptul că R. Moldova a depus anul acesta cererea de aderare la Uniunea Europeană.

Ambasadorii UE, la conferința de inaugurare a Zilei Europei în R. Moldova

În capitală s-a deschis astăzi, 14 mai, Orășel European, organizat în contextul Zilei Europei, în Piața Marii Adunări Naționale.

În seara zilei de 14 mai, începând cu ora 19:00, va avea loc un concert de excepție susținut de artiști din Republica Moldova și Ucraina.

Vor evolua Ana Cernicova, Amelia Guzun, Pașa Parfeni, Constantin Moscovici și invitatul special – trupa rock din Ucraina, Беz Обмежень. Artiștii vor fi acompaniați de corul și orchestra Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” – Moldova, sub bagheta virtuosului Mihai Agafița, informează Delegația Uniunii Europene în R. Moldova.