Principală  —  IMPORTANTE   —   La Chișinău se deschide Orășelul…

La Chișinău se deschide Orășelul European

Tradiționalul Orășel European, organizat în contextul Zilei Europei, își deschide din nou porțile, anul acesta în format fizic, la Chișinău. În capitală, Orășelul European este organizat pe 14 mai, în Piața Marii Adunări Naționale.

În seara zilei de 14 mai, începând cu ora 19:00, va avea loc un concert de excepție susținut de artiști din Republica Moldova și Ucraina.

Vor evolua Ana Cernicova, Amelia Guzun, Pașa Parfeni, Constantin Moscovici și invitatul special – trupa rock din Ucraina, Беz Обмежень. Artiștii vor fi acompaniați de corul și orchestra Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” – Moldova, sub bagheta virtuosului Mihai Agafița, informează Delegația Uniunii Europene în R. Moldova.

„Iar la ora 22:00 vă invităm să urmărim împreună mult-așteptata finală a Concursului Internațional EUROVISION, în transmisiune directă din Turin. Cu acest prilej, vă invităm să marcăm împreună Ziua Europei și să admirăm performanța reprezentanților Republicii Moldova 🇲🇩 – Zdob şi Zdub & Advahov Brothers – cu piesa Trenuleţul! Le dorim succes!”, se mai arată pe pagina de Facebook a Delegației UE.

Pe 21 mai, locuitorii din Edineț sunt invitați la Orășelul European, care va avea loc în Piața principală din Edineț, urmat de un concert susținut de artiști locali acompaniați de Moldovan National Youth Orchestra.

Bucătăria europeană va face parte din ambele Orășele Europene care vor găzdui, de asemenea, o serie de activități culturale și interactive pentru toată lumea, inclusiv pentru copii. Evenimente adiționale pentru a marca Ziua Europei 2022 vor fi organizate la Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni, Bălți. în colaborare cu Banca Europeană de Investiții, autoritățile locale și rețeaua de Eurocluburi și Centre de Informare Europeană din întreaga țară.

Tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană va fi difuzat la TV și pe platforma online https://eu4moldova.eu/ro/europe-day-2022/, în perioada 16 – 31 mai.

Evenimentele dedicate Zilei Europei se vor desfășura în perioada 9 – 31 mai, iar agenda poate fi accesată pe https://eu4moldova.eu/ro/europe-day-2022/.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre ale UE, marchează Ziua Europei 2022 printr-o serie de evenimente culturale și educative, în mai multe regiuni din Republica Moldova.

Sub genericul „SOLIDARITATE PENTRU PACE”, activitățile planificate pe parcursul lunii mai vor evidenția cultura și valorile Uniunii Europene, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în spiritul Echipei Europa, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.