Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Platforma DA anunță constituirea…

VIDEO Platforma DA anunță constituirea grupului de inițiativă care să adune semnături pentru candidatura lui Andrei Năstase: „Sunt unicul candidat independent și liber”

Platforma DA a organizat un briefing la a fost anunțată constituirea grupului de inițiativă care urmează să adune semnături pentru candidatura lui Andrei Năstase la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Urmează ca acesta să fie înregistrat de CEC și să înceapă colectarea semnăturilor de susținere a liderului Platformei DA, Andrei Năstase. Pentru a fi înregistraţi de Comisia Electorală Centrală, toți candidaţii la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 și nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova şi corespund altor prevederi ale Codului Electoral.

Înconjurat de câteva zeci de membri ai formațiunii, Năstase a ținut un discurs în care a vorbit despre alegerile care vor avea loc la 1 noiembrie numindu-le drept cele mai importante din ultimul deceniu.

„Bătălia pentru Moldova se dă astăzi între câteva milioane de oameni apăsați de suferință, corupție și sărăcie, obosiți de cei 30 ani în care au crezut că vor trăi bine și cei care au făcut din politică singura rațiune de parvenire publică. Această bătălie pentru Moldova se va da între noi toți și ei, cei care vor să tranzacționeze în continuare viitorul țării în funcție de orgoliile și interesele lor partiinice și personale”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA spune că a pledat mereu pentru unitatea forțelor democratice, încă de la apariția publică a sa din mai 2010, iar blocul ACUM este exemplu de unitate națională care a făcut posibilă înlăturarea lui Plahotniuc de la putere și plecarea lui din țară.

„Iată de ce astăzi, chiar în prima zi a celei mai importante confruntări electorale din ultimul deceniu, ținând cont de realități, de dorințele oamenilor și de misiunea istorică pe care noi ca generație trebuie să ne-o asumăm în această toamnă, vă spun tuturor că blocul ACUM există. Nimic, dar absolut nimic nu poate destrăma unitatea națională din jurul crezului nostru. Nimic nu le poate lua oamenilor încrederea în cei care construiesc și care adună, luptă și muncesc pentru toți oamenii Moldovei”.

La final, Andrei Năstase a transmis un apel în care a explicat de ce ar trebui să fie ales ca președinte.

„Vă chem pe toți lângă mine, lângă platforma DA, lângă blocul ACUM, cele 2 depozitare recunoscute ale succesului poporului nostru, obținute ca urmare a unității naționale, pentru că eu sunt unicul candidat independent și liber, sunt candidatul oamenilor, nu raspund la butoanele de comandă nici din interiorul, nici din exteriorul țării și pentru că doar făcând alegerea corectă avem garanția că toți oamenii vor avea de câștigat”, a încheiat Năstase.