Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Brazda de protest” trasă…

VIDEO „Brazda de protest” trasă în scuarul Catedralei de un mecanizator protestatar. Reacția lui Ion Ceban

La finalul manifestației de protest a agricultorilor, un mecanizator a urcat cu tractorul pe trotuar, iar pe un teren deschis din preajma Arcului de Triumf a tras o brazdă sub privirile polițiștilor și a altor protestari.

La scurt timp însă a fost oprit de oamenii legii și rugat să revină în Piață. De la tribuna improvizată a mitingului, liderii protestului au anunțat că este vorba despre o averizare.

„Acesta a fost un mesaj de avertizare pentru acest Guvern dacă mai are demnitate demnitate să-și dea demisia. Ăsta a fost un îndemn pentru toată societatea să vadă cum ei ne tratează. Stimați agricultori hai să lăsăm chișinăuienii, să eliberăm traseul, dar să înțeleagă că noi agricultorii suntem pe poziții și nu dăm înapoi. Un gest de disperare a fost a mecanizatorului care a intrat pe acest gazon și a tras o brazdă. A tras o brazdă ca un semn, ca o cicatrice care o lasă în inima Chișinăului, ca să vină fiecare Chișinăuian să vadă că noi agricultorii, suntem disperați. El nu a omorât pe nimeni, nu a furat un miliard, dar cert este o să vedeți cum va fi intimidat acest mecanizator. că a răsturnat o brazdă de gazon. Noi nu dăm înapoi. Acesta este mesajul către această Guvernare: ori ne rezolvă problema noastră a agricultorilor și a întregii societăți, ori noi stăm pe poziții până ei nu-și vor da demisia. Până când în acest Guvern și Parlament vor apărea oameni onești, oameni demni și oameni care se uită cu fața la întreaga societate!”, a declarat Serghei Ștefanco.

Imediat cu o reacție a ieșit și primarul capitalei. Ion Ceban crede că nu este „corect să distrugem obiectivele comune. Asta ar însemna că nu ne pasă de munca altor oameni!”, a intervenit edilul.