Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Alexandr Lukașenko huiduit în…

VIDEO Alexandr Lukașenko huiduit în timpul unui discurs ținut la fabrica MKTZ: Nu voi ceda presiunilor

Alexandr Lukașenko a ținut astăzi un discurs în fața muncitorilor de la una dintre cele mai mari fabrici producătoare de vehicule off-road din lume, MKTZ. Lukașenko a venit la uzină cu un elicopter și a vorbit mai puțin de 10 minute fiind întrerupt de lozincile tradiționale ale protestului belarus.

Înainte de a ajunge la întreprindere, halele acesteia au fost verificate de trupele speciale, iar pe acoperișuri au fost văzuți lunetiști.

Lukașenko a venit la 10.00 la bordul unui elicopter, iar în delegația oficială a fost remarcat și fiul său, Nikolai.

Nikolai Lukașenko, fiul cel mai mic al liderului de la Minsk, în imagine se uită spre camera de filmat

La 10.30 a început discursul în curtea întreprinderii, unde, potrivit canalelor de telegram ale opoziției, nu au fost admiși toți muncitorii. Lukașenko a vorbit mai puțin de 10 minute fiind întrerupt de mai multe ori de mulțime.

Lukașenko spune că alegerile au fost perfect legale și alegerile au avut loc. Legat de agresiunile forțelor de ordine, șeful statului belarus recunoaște că au avut loc, dar că polițiștii au fost nevoiți să răspundă după ce ar fi fost atacați pe la spate.

Chiar dacă, aparent, liderul de la Minsk a plecat de pe scena improvizată supărat și în huiduielile mulțimii, Lukașenko s-a reținut prin halele întreprinderii unde a avut mai multe discuții cu protestatarii.

Lukașenko afirmă că nu va accepta în niciun caz să ia decizii sub presiunea străzii, alegeri noi nu are de gând să organizeze altele, atât timp cât mai este în viață. Șeful statului belarus spune că optează pentru o nouă Constituție în care să fie diminuate prerogativele președintelui și că, după ce se va ajunge la un consens, își dorește ca peste 2-3 ani să plece din funcție.

A urmat o altă vizită, de această dată la gigantul de camioane, MAZ. Și aici muncitorii au declarat grevă generală și au ieșit în stradă la proteste. Între timp, Guvernul belarus și-a dat demisia, dar continuă să activeze. Este vorba despre o măsură de rutină, prevăzută de Constituție în momentul în care este ales președintele pe un nou mandat.