Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Cei nouă cetățeni moldoveni…

UPDATE Cei nouă cetățeni moldoveni evacuați anterior din Fâșia Gaza au ajuns la Chișinău

UPDATE 19:45 ,,Datorită eforturilor comune și a suportului internațional, inclusiv din partea Statului Israel, Egipt, Ucraina, Qatar și Organizației Internaționale pentru Migrație, s-a reușit evacuarea altor nouă cetățeni ai Republicii Moldova din Fâșia Gaza”, anunță MAEIE.

Aceștia, alături de cetățenii ucraineni, au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău și au fost întâmpinați de către Secretarul General al MAEIE, Mihai Mîțu.

,,Suntem recunoscători prietenilor și partenerilor noștri din Ucraina pentru colaborarea eficientă și sprijinul oferit în această situație dificilă”, adaugă reprezentanții MAEIE.

UPDATE 14:35 Cei 9 cetățeni ai R. Moldova, care au fost evacuați din Fâșia Gaza și se aflau în Egipt, au decolat de la Cairo și vor ajunge în curând acasă, informează, purtătorul de cuvânt al Ministrului de Externe, Igor Zaharov. Acesta a mai menționat că zborul a fost organizat în cooperare cu autoritățile ucrainene.

Știrea inițială

A mai rămas doar o singură familie de moldoveni care trebuie evacuată din Fâșia Gaza. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministrului de Externe, Igor Zaharov.

,,În ceea ce privește moldovenii din Gaza avem doar încă o singură familie care trebuie evacuată. Vom depune toate eforturile necesare ca acest lucru să se întâmple cât mai curând”, menționează MAEIE.

Totodată, acesta a adăugat că cei nouă cetățeni ai R. Moldova evacuați din Fâșia Gaza sunt acum la Cairo. Aceștia așteaptă în curând să revină acasă.

Primii 36 de cetățeni moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în siguranță în R. Moldova joi, 9 noiembrie. Autoritățile au anunțat că repatrierea cetățenilor moldoveni a fost posibilă datorită efortului conjugat al Guvernului R. Moldova, al Guvernului României și a mai multor organizații internaționale.

nterior SUA a anunțat că Israelul este de acord să facă pauze zilnice, de patru ore, în timpul operațiunilor militare din nordul Fâșiei Gaza.