Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un nou partid pe arena…

Un nou partid pe arena politică a R. Moldova? Va fi condus de un fost prim-ministru

Captură de ecran. Sursa: Privesc.eu

Fostul prim-ministru Vasile Tarlev urmează să fie președintele partidului Viitorul Moldovei, formațiune politică anunțată vineri, 9 februarie. De fapt, partidul Bugeacul Nostru, creat în noiembrie 2022, va fi redenumit în „Viitorul Moldovei”. Noua denumire nu este încă înregistrată la Agenția Servicii Publice (ASP).

„Eu nu m-am gândit că voi ajunge încă o dată să vin în politica mare a R. Moldova. Însă eu nu sunt indiferent de ce se întâmplă în țară. Văzând că producătorul local, economia națională, din ce în ce merge în groapă, se ruinează și mergem la dispariția țării (…)”, a declarat fostul premier.

Acesta a mai declarat că „nu vrea să vină un burduhos de undeva să-l învețe cum să-și iubească soția și cum să-și educe copii”. „Noi trebuie să fim stăpâni la noi acasă”, a declarat Tarlev.

„Noi vom fi un partid nu împotriva cuiva, că lumea s-a săturat de gălăgie, distrugeri, critici. Noi vom fi pentru ceva: pentru țară, pentru neam, pentru patrie, pentru bunăstare, pentru un viitor mai bun la noi acasă”, a mai spus acesta.

La sfârșitul lunii august 2022, la Comrat, a fost creat un nou partid, „Bugeacul Nostru”, în frunte cu politicianul găgăuz, Valeri Ianioglo, fost bașcan interimar și prim-vicepreședinte al comitetului executiv al Găgăuziei.

Vasile Tarlev a deținut două mandate de prim-ministru, când la putere au fost comuniștii, în perioada 2001-2008.

În noiembrie 2009, ex-premierul Vasile Tarlev anunța public că s-a retras din Uniunea Centristă din Moldova (UCM) și se retrage din politică.

Analizînd situaţia creată la moment în ţară și în interiorul partidului, consultând mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile, businessmani, oameni de ştiinţă şi cultură, politicieni, personalităţi din alte domenii, am decis să mă retrag din UCM”. Tarlev a afirmat că, pe viitor, va susţine ideile de modernizare a ţării şi de consolidare a societăţii și „va depune toate eforturile ca să aducă R. Moldova pe făgaşul normalităţii”.