Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Tractoarele agricultorilor au ajuns la…

Tractoarele agricultorilor au ajuns la intrarea în Chișinau. „Vor sta acolo până când vor fi declarate alegerile anticipate”

Zeci de tractoare au ajuns în capitală fiind oprite de poliție la intrare în oraș. Pe facebook au apărut mai multe imagini cu tehnica agricolă care stă parcată pe marginea drumurilor la intrările din direcție Est și Sud-Est sau Sud.

Din imagini se văd reprezentanți ai forțelor de ordine care cel mai probabil nu permit accesul mașinilor mari în oraș. Vasile Mîrzenco, directorul executiv al Federației Naționale a Fermierilor din Moldova a declarat de la microfonul din Piața Marii Adunări Naționale că tractoarele vor rămâne acolo până când nu vor fi declarate alegeri anticipate.

Coloana de tractoare de la intrarea din direcția Hîncești

De dimineață agricultori din Hîncești, Ungheni, Căușeni sau Ștefan Vodă au anunțat că își iau tractoarele și vin în piață. De dimineață, aceștia s-au adunat în locuri special alese și au anunțat că pornesc spre capitală.

Agricultorii, care au protestat și în august, se declară nemulțumiți de atitudinea guvernului față de pierderile pe care le-au suportat în anul agricol 2020 afectat puternic de secetă. În același timp, ei se declară revoltați de politica bugetar-fiscală pentru 2021 care prevede o creștere a TVA pentru producția agricolă de la 8 la 12% și care în opinia lor va duce la pierderi și mai mari.