Principală  —  IMPORTANTE   —   Tânăra de 29 de ani,…

Tânăra de 29 de ani, victimă a accidentului de la Botanica, a decedat 

Doinița Prodan, tânăra de 29 de ani, victimă a gravului accident de la Botanica, din 24 iulie, a murit la spital. Anunțul a fost făcut de soțul său, pe rețelele de socializare, care a menționat că tânăra a lăsat în urmă două fetițe de 2 și 5 ani. Șoferul reținut pentru 72 de ore după ce a provocat pe 24 iulie un accident rutier pe bulevardul Decebal, soldat cu victime, figurează în mai multe dosare penale după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan. În 2016 a fost amnistiat, iar ulterior, judecat penal pentru samavolnicie, dar din nou a scăpat de pedeapsă pentru că a intervenit termenul de prescripție. 

În ultimii ani, numele lui a figurat în alte dosare penale cu învinuiri similare. În 2021 instanța decidea să-i fie anulat permisul de conducere și tot în același an, pentru că nu achitase o amendă penală după ce fusese prins în stare de ebrietate la volan, a fost condamnat la șase luni de închisoare și anunțat în căutare. La începutul anului 2022, după ce a plătit integral amenda, șoferul a fost absolvit de pedeapsă, iar anunțarea în căutarea a fost anulată. 

Despre decesul victimei accidentului din 24 iulie a anunțat soțul acesteia. „Scumpa mea, tu să știi că noi o să te purtăm în suflet mereu ca o minune din viața noastră! Să știi că fetițele tale o să te iubească mereu! Pentru ele tu ai fost oceanul de iubire în viața lor! Dumnezeu să te ierte. Inima mea s-a oprit și refuză să bată fără tine! Te iubesc!”.

În urma accidentului din 24 iulie în care au fost implicate patru automobile de marca Volkswagen, Skoda, Mercedes și Peugeot, cinci persoane au ajuns la spital cu diferite traumatisme, iar șoferul Mercedesului, care a provocat accidentul, a fugit de la fața locului. Vineri, 4 august, bărbatul a fost adus în fața judecătorului de instrucție, care i-a aplicat un mandat de arestare pentru 30 de zile. 

Profilul penal al șoferului care a comis accidentul de pe bd. Decebal, reținut de Poliție după 10 zile. În 2016 a fost amnistiat. În 2021, fusese condamnat la închisoare și anunțat în căutare, iar permisul – anulat. Are pe rol dosare penale