Principală  —  Ştiri   —   SURSE/ Sacoșă neagră, plicuri cu…

SURSE Sacoșă neagră, plicuri cu 800 de mii de lei și conexiuni cu un actual și fost partid. Numele funcționarei de la Primăria Orhei, reținută de oamenii legii

Sursă foto: Facebook/ PCCOCS

Potrivit surselor ZdG, membra partidului politic „Șansă”, specialistă principală pe domeniul Construcții și infrastructură în cadrul Primăriei municipiului Orhei, Maria Pantalon, a fost reținută de oamenii legii vineri, 2 februarie. În aceeași zi, PCCOCS a reținut și un curier de bani, originar din autonomia găgăuză, deținător al unui pașaport rusesc. Cei doi sunt bănuiți de implicare în activitate criminală organizată.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) menționează într-un comunicat emis astăzi, 5 februarie, că au descins cu percheziții în biroul Mariei Pantalon și în mașina curierului „ca urmare a informațiilor operative potrivit căreia membrii unui partid ar fi urmat să repartizeze sume mari de bani, de proveniență dubioasă”. În urma perchezițiilor, oamenii legii au găsit 800 de mii de lei.

Foto: Facebook/ Pantalon Maria 

În seiful din biroul Mariei Pantalon, procurorii au găsit o sacoșă neagră cu peste 600 de mii de lei în plicuri. Fiecare plic conținea între 20 de mii și 50 de mii de lei.

Totodată, au fost ridicate și liste cu simpatizanți ai unui actual și ai unui fost partid, precum și înscrisuri de ciornă”, se arată în comunicatul de presă PCCOCS. Oamenii legii vor supune cercetărilor telefonul bănuitei.

Ulterior, a fost reținut și curierul, „care conducerea o mașină de lux”, în Strășeni, pe traseul din proximitatea satului Pănășești. Din portbagajul mașinii, lângă roata de rezervă, oamenii legii au ridicat o altă sacoșă neagră, care conținea peste 180 de mii de lei și 200 euro în plicuri. De asemenea, oamenii legii au ridicat din mașină un calculator portabil, un telefon mobil, cartele bancare și pașaportul emis de autoritățile din Rusia al bărbatului originar din autonomia Găgăuză, domiciliat în Chișinău. 

Infografic: PCCOCS

Urmare a reținerii acestora și cercetării probelor acumulate, PCCOCS urmează să solicite aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința ambilor învinuiți de implicare în activitate criminală organizată.