Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Vom avea zăpadă în noaptea…

Vom avea zăpadă în noaptea dintre ani? Prognoza meteo de Revelion 2021

Vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârşit de decembrie şi început de ianuarie, practic în toată republica, cu temperaturi maxime în unele zone de până la 13 grade Celsius.

Potrivit specialiștilor din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în acest an vom avea un Revelion fără zăpadă, întrucât în R. Moldova nu sunt prognozate ninsori nici înainte și nici după instalarea noului an.

Astfel, potrivit meteorologilor marți și miercuri mercurul din termometre va urca până la 12 grade Celsius, iar miercuri, 31 decembrie, în ultima zi din acest an vom avea chiar și 13 grade Celsius. Și pe timp de noapte, în toată țara, mercurul din termometre va oscila între 1 și 6 grade, mai exact – nu vom avea temperaturi negative.

Așa că, de Revelion vom avea temperaturi asemănătoare unei zile de primăvară.

În primele trei zile ale noului an 2021, mercurul din termometre va coborâ câte un grad în zonele de centru și sud, dar tot nu vom avea mai puțin de 10 grade pe timp de zi și 1 – 5 grade, pe timp de noapte.

Date furnizate de specialiștii de la SHM mai arată că, cel puțin în următoarele 7 zile, nu sunt prognozate precipitații, mai cu seamă ninsori.