Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Volodimir Zelenski a fost…

VIDEO Volodimir Zelenski a fost decorat cu Ordinul „Vulturul Alb” de către președintele Poloniei

Sursa foto: Reuters

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care efectuează miercuri, 5 aprilie, o vizită oficială în Polonia, a fost decorat cu Ordinul „Vulturul Alb” de către președintele polonez Andrzej Duda, în cadrul unei ceremonii la Palatul Prezidențial din Varșovia.

Ordinul „Vulturul Alb” este „cea mai veche și cea mai înaltă distincție poloneză” și este acordat unor „persoane remarcabile”, a declarat Duda în prezența lui Zelenski și a primelor doamne ale celor două țări.

„Ești un om unic. După ce ai primit mandatul din partea poporului tău, ai fost chemat brusc la o misiune unică, pe care nimeni nu ar fi putut să o prevadă. Fără îndoială, știm că poziția dumneavoastră, împreună cu poziția eroicului popor ucrainean va salva Ucraina de agresiunea rusă”, a spus Duda către Zelenski, potrivit CNN.

La rândul său, Zelenski i-a mulțumit lui Duda, guvernului și poporului polonez pentru că susțin Ucraina și au oferit adăpost ucrainenilor care au fugit din calea războiului: „Aceasta este o relație istorică”, a spus el.

Ordinul „Vulturul Alb” este cea mai prestigioasă decorație a Poloniei care poate fi acordată civililor și militarilor polonezi sau străini, pentru meritele lor.

Pe 5 aprilie 2023, președintele Volodimir Zelenski și prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, efectuează o vizită de lucru în Polonia.