Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Reacția dură a ministrului…

VIDEO Reacția dură a ministrului Educației la vizita lui Dodon în școli, fără mască: „Trebuie să dea explicații. E o insultă la adresa profesorilor, părinților și elevilor”

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Igor Șarov, critică decizia președintelui Igor Dodon de a face campanie în instituțiile de învățământ și declară că șeful statului ar trebui să dea explicații pentru faptul că a intrat în sălile de clasă fără a purta masca de protecție, conform prevederilor înaintate de către autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

„Domnul Igor Dodon, președintele, trebuie să dea explicațiile de rigoare. Este o încălcare a prevederilor Comisiei pentru Situații Excepționale în Sănătate Publică. Este o insultă la adresa profesorilor care, în aceste condiții, stau de dimineață până seara cu mască. Este o insultă la adresa părinților și elevilor. Sunt categoric împotriva implicării în campaniile electorale a instituțiilor școlare. Toate acestea, luate împreună, mă fac să cred că a greșit”, a declarat ministrul pentru Pro TV după ce, anterior, s-a expus pe marginea acestui subiect și pe pagina sa de Facebook.

La 10 septembrie, președintele R. Moldova, Igor Dodon, a publicat fotografii din care se vede că el este fără mască în preajma elevilor, în școală, în condițiile în care părinții nu au acces în instituțiile de învățământ, iar profesorii sunt obligați să poarte mască și vizieră.

În urma criticilor aduse șeful statului, reprezentanții Președinției au declarat că Igor Dodon a respectat recomandările autoritățile și poartă mereu mască la toate întâlnirile sale. În cazul de față, președintele și-ar fi scos masca doar „în mod excepțional, pentru câteva clipe”.