Principală  —  IMPORTANTE   —   (VIDEO) Protest la Anenii Noi:…

(VIDEO) Protest la Anenii Noi: Vrem drumuri bune. Nu-i corect să-l alegi pe om și el să uite de tine

Locuitorii satelor din raionul Anenii Noi au ieșit la protest și se declară nemulțumiți de starea dezastruoasă a drumurilor, din cauza camioanelor care circulă zilnic de la o carieră de nisip situată în preajmă. Deși, problema drumurilor din Anenii Noi persistă de mai mulți ani, prim-ministrul Pavel Filip a abordat problema respectivă în ședința Guvernului din 11 iulie, doar după ce oamenii au ieșit la protest.

Zeci de locuitori din Anenii Noi au ieșit la manifestații declarându-se nemulțumiți de numărul mare de camioane care circulă de la cariera de nisip din apropiere.

„Ecologia e ceea ne ține pe noi mâine. Pietre și asfalt nu o să mâncăm, dar doar ceea ce crește pe pământ”, a declarat un manifestant, explicând că „afacerea” de la carieră afectează și mediul, nu doar starea drumurilor.

Protestatarii au votat contituirea unui grup de lucru format din membrii satelor Puhăceni, Delacău, Șerpeni, Speia, Telița, Roșcani, Bulboaca, din Anenii Noi. Urmează, de asemenea, delegarea reprezentanților din localitățile Socoleni, Albinița, Cobusca Nouă/Veche, Varnița, Gura Bîcului și Calfa.

Manifestanții au propus ca în cadrul grupului de lucru să fie aleși și reprezentanți ai Consiliului raional și ai poliției pentru supravegherea exploatării corecte a drumurilor.

„Trebuie de supravegheat lucrările de reparație a drumurilor, pentru că se fac șmecherii și aici. E greșeala noastră că nu avem control asupra aleșilor noștri locali. Nu-i corect să-l alegi pe om și el să uite de tine”, a spus alt locuitor.

https://www.facebook.com/100007158737775/videos/pcb.220459761917606/2063169230598348/?type=3&theater&ifg=1

Miercuri, 11 iulie, Pavel Filip a cerut, în cadrul ședinței Guvernului, ministrului economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, să „documenteze această problemă”.

„Vreau să avem un răspuns concret, când și din ce resurse va fi reparată această porțiune. Să luăm toate măsurile, să se respecte toată încărcătura acestor camioane. Oamenii trebuie să cunoască în ce termen încep lucrările de reparație”, a spus premierul.

Organizatorii afirmă că manifestațiile vor avea loc până nu va fi rezolvată problema drumurilor și anunță continuarea protestului joi, 19 iulie, la intersecția Speia-Șerpeni.