Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Lumina Sfântă de la…

VIDEO Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Chișinău: urmează să ajungă în fiecare biserică din țară

Foto: realitatea.md

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 20:09, în R. Moldova când aeronava specială trimisă a aterizat pe aeroportul de la Chișinău. Tradiția de a aduce Focul Haric din Ierusalim în R. Moldova a continuat și în acest an.

Am retrăit, de fiecare dată retrăiesc când merg după Focul Haric, iar acum suntem aici și e bine. Sărbătoare fericită. Mulțumesc Înaltpreasfințitul Vladimir că și în acest an am fost după Focul Haric. La mulți și fericiți ani”, a declarat reprezentatul Mitropoliei.

O delegație formată din mai mulți slujitori ai bisericii, purtând măști de protecție, a coborât din avion având candele cu Lumina Sfântă. Delegaţia Mitropoliei Moldovei a plecat la Ierusalim sâmbătă și a primit lumina. Mai departe, lumina ajunge la parohii și Mănăstiri din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din R. Moldova.

Foto: realitatea.md
Foto: realitatea.md

Potrivit site-ului de specialitate, FlightRadar.com, focul haric a fost transportat la bordul unei aeronave de pasageri de tip Airbus A319 a companiei Air Moldova. Reprezentanților aeroportului de la Chișinău, contactați de ZdG, ne-au comunicat că la bordul aeronavei, pe lângă membrii delegației care au adus Focul Haric la Chișinău au fost și alți pasageri.

Aeronava a decolat de pe Aeroportul internațional Ben Gurion din Tel Aviv la ora 17:29 și a aterizat pe aeroportul Internațional Chișinău la ora 20:09.

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a aprins, sâmbătă după-amiază, după un ritual care a durat câteva ore.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Sursa video: realitatea.md