Principală  —  IMPORTANTE   —   Focul haric a ajuns pe…

Focul haric a ajuns pe aeroportul de la Chișinău. Cu ce avion a fost adus

UPDATE 20:08 Aeronava cu care a fost transportat focul haric a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Focul Haric a fost preluat de la Ierusalim, iar aeronava cu care este transportat a decolat de pe aeroportul de la Tel Aviv și este deja în drum spre Chișinău. Potrivit site-ului de specialitate, FlightRadar.com, focul haric este transportat la bordul unei aeronave de pasageri de tip Airbus A319 a companiei Air Moldova.

Reprezentanților aeroportului de la Chișinău, contactați de ZdG, ne-au comunicat că la bordul aeronavei, pe lângă membrii delegației care aduc focul haric la Chișinău sunt și alți pasageri.

Aeronava a decolat de pe Aeroportul internațional Ben Gurion din Tel Aviv la ora 17:29, iar ora estimată pentru aterizarea pe aeroportul Internațional Chișinău este 20:04.

Avionul la bordul căruia focul haric este transportat la Chișinău, are o capacitate de 150 de locuri, viteză de croazieră pe care o atinge este de 890 km/h , iar înălțimea maximă a zborului poate fi de 11900 metri. Airbus A319 este unul din cele mai populare modele comercializate de Airbus, existând peste 5000 de comenzi, din care peste 3000 de avioane au fost livrate și sunt operaționale.

La 12 aprilie curent, reprezentanților Mitropoliei Moldovei au anunțat că în acest an Focul Haric va ajunge pe aeroportul de la Chișinău „cu suportul companiei Air Moldova”.

Speranţa şi lumina trebuie aduse în sufletele oamenilor. De aceea, tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim nu se întrerupe în perioada de criză pandemică prin care trecem, ci va avea loc, însă cu normele de protecție necesare.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 1 mai 2021, spre seară la Aeroportul Internaţional Chișinău.

De secole, Lumină Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei. Focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Pe această cale, Biserica Ortodoxă din Moldova aduce alese mulțumiri companiei Air Moldova pentru suportul misiunii de aducere a Luminii Sfinte în Republica Moldova”, se menționează într-o notă emisă de Mitropolia Moldovei.

Responsabilii din cadrul Mitropoliei Moldovei au anunțat că Lumină Sfântă va fi întâmpinată la Aeroportul Internațional Chișinău, de unde va fi împărţit preoţilor şi credincioşilor.

Astfel, în noaptea de Înviere, Sfânta Lumină va ajunge în toate parohiile și mănăstirile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova.