(Video) Intervenții de pompare a apei din case și ogrăzi în urma ploilor torențiale

Ploile din această noapte au adus mai multe daune locuitorilor. În timp ce unii șoferi au rămași blocați în „râurile” formate pe străzile Muncești, Albișoara, Bariera Sculeni și șoseaua Balcani, alți locuitori au solicitat intervenția salvatorilor la pomparea apei din ogrăzi și case.

Pe str. Ialoveni  din mun. Chișinău, într-un mijloc de transport au rămas blocați 4 oameni, inclusiv 3 copii. De salvatori a fost nevoie și în orașul Comrat unde angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit pentru pomparea apei din trei gospodării abundente.

Ofițerul de presă IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat pentru IPN că în urma precipitațiilor puternice de vineri seara, pompierii au pompat apa din 21 de gospodarii, dintre care nouă din Chișinău, iar celelalte din UTA Găgăuzia. În jur de 15 localități din șapte raioane au rămas parțial fără curent electric.

În Chișinău, pe străzile Muncești, Albișoara, Bariera Sculeni și șoseaua Balcani s-a acumulat apă în urma precipitațiilor abundente. În urma ploilor nu au fost raportate victime.

Conform  IGSU în servantul de luptă sunt pregătiți pentru intervenție 356 de salvatori și pompieri cu 125 autospeciale de intervenție. Oamenii sunt îndemnați să nu păresească locuințele și să se adăpostească pe parcursul precipitațiilor. În caz de situații de risc persoanele pot apela pentru a cere  ajutor la Serviciul 112.

Începând cu vineri seara, 22 iunie, a intrat în vigoare avertizarea cod galben de schimbare bruscă a vremii. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozat averse însoțite de descărcări electrice, izolat puternice (20-25 l/m2), cu grindină, dar și vânt cu aspect de vijelie de până la 15-20 m/s. Sâmbătă, 23 iunie, temperatura maximă a aerului ziua va scădea până la 15-20 de grade Celsius.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *