(VIDEO) 9 mai – Ziua Victoriei sau Ziua Europei?

În R. Moldova, ziua de 9 mai este subiect de dispută – unii oameni aleg să sărbătorească Ziua Victoriei, iar alții Ziua Europei, ca simbol al păcii și unității pe continentul european.  În același timp, partidele politice optează pentru diverse sărbători, iar lipsa unui consens în societate îi determină pe moldoveni să se separe în diferite grupuri.

În toiul pregătirilor pentru manifestațiile de 9 mai, ZdG a întrebat mai mulți trecători ce sărbătoresc în această zi, care sunt motivele lor și ce părere au despre faptul că Ziua Victoriei și Ziua Europei au fost comasate de către Partidul Democrat, fiind sărbătorite concomitent. Astfel, unii cetățeni au afirmat că vor celebra Ziua Victoriei, alții au optat pentru Ziua Europei, iar ceilalți nu văd o problemă în faptul ca aceste două sărbători să fie celebrate în același timp.

Evenimentele festive au început în seara zilei de 8 mai și vor continua de 9 mai. În PMAN, sub egida președintelui Igor Dodon, a avut loc un concert cu participarea interpreților ruși Oleg Gazmanov și Denis Maidanov. După aprecierea lui Igor Dodon, concertul a culminat „cu un spectaculos foc de artificii”.

Tot pentru 9 mai, Partidul Democrat a anunțat un concert cu participarea interpreților Irina Rimes și Delia, a formației „Blue” și a lui Thomas Anders, precum și a solistului trupei Modern Talking.

Partidul Șor nu a rămas în urmă. Acesta va organiza în Parcul Eroilor Afganezi din capitală un concert la care vor evolua interpreții ruși Iosif Kobzon și Lev Leșcenco.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *