Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un student moldovean participă la…

Un student moldovean participă la un concurs de robotică din România

Alexandru Sili din satul Vălcineț, r. Călărași, își face studiile la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor de la Univesitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, România. Împreună cu trei prieteni de ai lui: Leonard-Emanuel Ostafe, Cosmin Dumbravă și Radu Scutelnicu, a format echipa „Road Runners”.

Cei patru tineri au decis să participe la cea de-a XII-a ediție a concursului Electro-Mobility, organizat de Continental Automotive Romania, Iași.

„Participăm la acest concurs ca să învățăm lucruri noi și să facem ceva în plus pe lânga sarcinile p ecare ni le dau profesorii. Scopul nostru este să realizăm un robot autonom capabil să se deplaseze pe un circuit în formă de opt, fiind nevoit să mențină linia drumului și să reacționeze specific în timp real la fiecare indicator pe care-l întâlnește în cale: stop, parcare, trecere de pietoni. Pentru a fi mai distractiv, mașinuța va trebui să se deplaseze în mod autonom împreună cu o mașină din echipele adverse”, povestește Alexandru.

Electro-Mobility este o competiție în care studenții au ocazia de a transforma pasiunea pentru tehnicã în mașinã electrică.