Principală  —  IMPORTANTE   —   Ucraina renunță la perioada de…

Ucraina renunță la perioada de autoizolare obligatorie pentru turiștii din statele cu puține cazuri de COVID-19. R. Moldova nu se regăsește în listă

Foto: beenaroundtheglobe.com/

Cabinetul de miniștri din Ucraina a decis să elimine o serie de restricții cu privire la intrarea cetățenilor străini pe teritoriul său. Mai exact, autoritățile ucrainene au decis să renunțe la perioada de carantina de 14 zile, însă doar pentru cetățenii străini care vin din state cu un număr mic de infectări.

Astfel, în perioada de carantină se permite traversarea frontierei de stat a Ucrainei de către cetățenii străini și apatrizi cu obligativitatea procurării poliției (certificatul de asigurare), care să acopere cheltuielile legate de tratarea coronavirusului COVID-19. Obligativitatea izolării pentru 14 zile odată cu intrarea pe teritoriul Ucrainei va fi însă valabilă doar pentru persoanele care provin ori s-au aflat pe teritoriul statelor cu focare active de coronavirus. Statele cu focare active sunt considerate statele în care numărul de cazuri active de COVID-19 este mai mare de 40 de persoane la fiecare 100 de mii.

R. Moldova se numără printre statele cu focare active de coronavirus, dat fiind numărul mare de cazuri de COVID-19. Respectiv, cetățenii moldoveni care vor decide să plece în Ucraina vor fi obligați să respecte autoizolarea obligatorie pentru un termen de 10 zile.

Printre turiștii care vor putea vizita Ucraina fără să se autoizoleze se numără cetățenii României, Poloniei, Israelului, Turciei, Cehiei, Bulgariei, Greciei etc.

Lista statelor cu un număr mai mare de 40 persoane infectate la fiecare 100 de mii poate fi accesată AICI.