Principală  —  IMPORTANTE   —   Top 10 cele mai citite…

Top 10 cele mai citite articole de pe zdg.md în 2017

În 2017 site-ul Ziarului de Gardă, www.zdg.md, a fost vizitat de peste un milion de utilizatori, care au generat 5,3 milioane de afișări. Cei mai mulți vizitatori au accesat site-ul nostru joi, 19 ianuarie, când am scris despre studentul care i-a cerut socoteală președintelui Dodon la Moscova, dar și despre fiul deputatului Nae-Simion Pleșca, numit în funcția de secretar III la ambasada Moldovei la Ankara. În continuare ZdG vă prezintă topul celor mai citite 10 articole de pe zdg.md.

1. Pensia alimentară – e bine să ştim!

În top 10 cele mai citite articole s-a clasat articolul informativ despre cum se stabileşte pensia alimentară, cum procedăm dacă părintele care datorează pensie de întreţinere nu are salariu şi venituri fixe și cine şi cui ar trebui să plătească pensie alimentară în urma unui divorț. Citiți articolul integral aici.

2. CNA a reţinut-o pe procurora Beţişhor, ca să afle de unde are atâţia bani să-şi construiască palat

Pe locul doi în top s-a clasat pamfletul scris despre procurora Bețișor. Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) este cel mai nemilos Centru Anticorupţie din lume. A depăşit chiar şi DNA-ul din România, după felul spartan şi dur cu care anchetează corupţia din Moldova, scrie moldoVESTI.info, precizând că abia de a reuşit să se usuce cerneala pe ancheta jurnaliştilor de la Ziarul de Gardă, că CNA a şi descins în palatul Adrianei Beţişor. Colegii celebrei procurore vor să afle de unde are atâţia bani să-şi construiască un palat ca al lui Plahotniuc. Citiți pamfletul integral aici

3. (POZE NOI) Dezmățul Mitropolitului Vladimir, cel care-l susține pe socialistul Dodon

Al treilea în topul preferințelor cititorilor ZdG a fost un articol scris în 2016. Mitropolitul Vladimir a intrat din nou în atenția presei implicând biserica în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, după ce și-a anunțat susținerea pentru candidatul pro-rus, Igor Dodon, liderul de atunci al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, numindu-l, în fața altarului, „domnul președinte Dodon”. Deși afirma că Mitropolia „nu poate să dea indicații” creștinilor, ci numai „sfaturi” pentru a vota un candidat sau altul, în cadrul slujbei de „Sfânta Parascheva”, Mitropolitul Vladimir a îndemnat enoriașii să participe la scrutinul prezidențial. Mai mult sau mai puțin întâmplător, prezent la slujbă a fost și liderul PSRM, Igor Dodon, la adresa căruia șeful Bisericii Ortodoxe din Moldova a adus laude. Citiți articolul integral aici.

4. Camerele de supraveghere a traficului, un proiect ucis de interese

ZdG a analizat sute de documente, inclusiv mesaje private ale persoanelor implicate în proiect și prezintă detalii din culisele business-ului cu camere video de pe traseele naționale, ruinat de interese, negocieri politice, lobby, dosare penale dubioase și identități false. În vârful afacerii s-au aflat un afacerist cu dublă identitate, deputatul și secretarul general al PLDM, Victor Roșca, dar și mai mulți intermediari, unii dintre care s-au aflat în funcții publice. Citiți articolul integral aici.

5.  (VIDEO) Familia tânărului omorât în bătaie la Mingir a decis să doneze organele acestuia

Iulia Dima, mama tânărului care se află de mai multe zile în comă, după ce ar fi fost bătut la un bar din Mingir, susține că a acceptat să doneze organele acestuia. Decizia vine după ce medicii au anunțat-o că fiul ei este în comă, iar recuperarea lui este imposibilă. Citiți articolul integral aici.

6. (foto) Luxul din Antalya în care se odihnește familia președintelui Dodon

În iunie 2017, Igor Dodon, președintele R. Moldova publica pe pagina sa de facebook o fotografie, realizată în avion, în care apare alături de soția sa și mezinul familiei. Dodon preciza că a ajuns în Antalya unde și-a dus familia la mare și că revine în scurt timp la Chișinău. Acesta nu a menționat însă cât timp durează vacanța, dar nici hotelul în care se va odihni familia sa. ZdG a descoperit că familia președintelui Igor Dodon se odihnește într-un hotel de lux, de cinci stele, pe malul Mării Mediterane, în Turcia, iar prețul pentru un sejur începe de la 4 mii de euro. Citiți articolul integral aici.

7.  CNA – fabrică de lux şi milionari pe banii rudelor

Cu salarii lunare de circa 20 de mii de lei, majoritatea şefilor din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA), instituţie abilitată să combată corupţia, conduc bolizi de lux şi locuiesc în case sau apartamente spaţioase, care costă milioane de lei. Deşi într-un spot anticorupţie, realizat la comanda Centrului, se spune că, de fapt, „corupţie e atunci când casa e înscrisă pe soacră, maşina pe cumnat, când eşti nevoit să ascunzi tot ce ai agonisit”, ZdG a scanat declaraţile de avere şi interese a angajaţilor CNA, demonstrând că o parte dintre aceștia conduc maşini care nu sunt înregistrate pe numele lor, iar unii dintre ei nici măcar nu le înscriu în declaraţiile de avere şi interese. Puteți citi articolul integral aici.

8. (doc) Mitropolitul Vladimir, dat afară din pădure şi trimis la Procuratură

Contractul prin care mitropolitul Vladimir şi preotul Fiodor Roşca, stareţul bisericii Sf. Teodor Tiron de pe str. Ciuflea din Chişinău, au arendat 1 ha de pădure în apropierea satului Ruseştii Noi, r. Ialoveni, a fost reziliat de instanţa de judecată, pentru o datorie de 8900 de lei. Pe acest teren, cei doi „slujitori au Domnului” şi-au ridicat două imobile de lux, iar angajaţii „Moldsilva” au stabilit că cele două construcţii sunt montate pe piloni de beton, iar toate reţelele inginereşti au fost montate prin pământ, lucrările fiind efectuate şi cu permisiunea Agenţiei în perioada 2010-2013. Mitropolitul şi stareţul nu s-au conformat însă deciziei instanţei de judecată, iar ulterior, Moldsilva s-a adresat cu o plângere la Procuratura Generală semnalând „acţiunile abuzive ale factorilor de decizie ai SRL „Lemn Construct Prim”, fondată de cei doi. Puteți citi articolul integral aici.

9. (video) Ce spune „consulul R. Moldova în Antalya” despre vacanța familiei Dodon în Turcia

O știre postată despre răspunsul Consulul Onorific al R. Moldova în Antalya referitor la vacanța președintelui Igor Dodon, a fost a 9-a cea mai citită postare în 2017. Diyar Ickale Gultekin, afirmă că nu a discutat în ultima săptămână, şi nici măcar în ultima lună cu preşedintele Igor Dodon și că nu a propus nicio ofertă de odihnă pentru familia acestuia. După ce șeful statului a infirmat că familia sa s-ar odihni într-un hotel de lux unde un sejur pentru două persoane costă nu mai puțin de 4 600 de euro și a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că oferta de vacanță în Antalya i-a fost propusă  de către „consulul R. Moldova în Antalya”, acuzând presa de manipulare, ZdG a încercat să verifice afirmațiile lui Igor Dodon. Puteți citi articolul integral aici.

10.  (VIDEO) Dodon, pus la punct cu „Plahotniuc” și „Cantemir” de un student moldovean la MGIMO

Ultimul în top 10 al celor mai vizualizate articole de pe zdg.md a fost știrea despre studentul moldovean care l-a pus la punct Igor Dodon în cadrul întâlnirii din 18 ianuarie a studenților de la  Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova. Înainte de a adresa întrebarea, Dorian Frăsîneanu și-a cerut scuze pentru nivelul de rusă vorbită, atunci Dodon i-a propus acestuia să vorbească în limba „moldovenească”. Studentul însă s-a grăbit să-l contrazică și i-a explicat că vorbește limba română, pe care a și studiat-o la liceul „Prometeu” din Chișinău, acolo unde învață și copiii președintelui. Citiți știrea integral aici.

Ziarul de Gardă vă mulțumește pentru că ați fost alături de noi în 2017, vă urează La Mulți Ani și vă îndeamnă să ne citiți și urmăriți și în noul an. Până atunci, vă puteți abona online la ediția tipărită a ZdG accesând abonare.zdg.md.