Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sinteza ZdG: Cele mai importante…

Sinteza ZdG: Cele mai importante evenimente ale zilei

Marți, 27 noiembrie 2018

Mai jos găsiți rezumatul celor mai importante evenimente ale zilei, cu link spre știrea completă pentru cei care doresc să afle mai multe detalii.

VIDEO/ Cum își fac deputații imagine electorală pe bani publici

În ultimele luni, deputatul democrat Constantin Țuțu își asumă tot mai multe merite pentru realizarea unor proiecte în câteva localități din suburbia capitalei, cum ar fi reparația drumurilor, iluminarea stradală sau lansarea rutelor de troleibuz. Ce nu spune Constantin Țuțu în declarațiile publice și în postările de pe Facebook este că aceste proiecte sunt făcute, de fapt, pe banii cetățenilor.

FOTO/ Legea marțială din Ucraina. Ce regiuni vizează și cum va afecta cetățenii R. Moldova

În seara zilei de 26 noiembrie, Rada Supremă din Ucraina a susținut introducerea legii marțiale în mai multe regiuni ale Ucrainei. Decretul privind instituirea legii marțiale intră în vigoare pe 28 noiembrie și va dura doar 30 de zile, pentru a nu afecta alegerile prezidențiale din martie 2019. Astfel, legea marțială va fi menținută până pe 27 decembrie.

VIDEO/ Marina Tauber, despre motivul pentru care a fost amânat concertul de la Bologna

Partidul „Șor” condamnă acțiunile reprezentanților din diasporă care au protestat la concertele organizate de partid la Veneția și la Torino. Vicepreședinta partidului „Șor” a declarat  că evenimentul programat pentru 25 noiembrie la Bologna a fost amânat pentru a nu pune în pericol viața persoanelor care activează la Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna, dar și a persoanelor care participă la eveniment.

FOTO/ Dragnea și Tăriceanu, decorați de Candu cu Medalia Democrației

Aflat într-o vizită oficială în România, președintele Parlamentului Andrian Candu l-a decorat pe Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, dar și pe Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, cu „Medalia Democrației”, pentru contribuții remarcabile la aprofundarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și România, precum și pentru merite deosebite în dezvoltarea relațiilor cu Parlamentul Republicii Moldova.

DOC/ Președintele Curții de Conturi, despre necesitatea procurării celor 5 telefoane Apple

Curtea de Conturi anunță licitație pentru a procura telefoane mobile de ultimă generație. Licitația în sumă de 80 de mii de lei este deschisă pentru procurarea a cinci telefoane, a căror specificații corespund cu cele ale telefoanelor de model iPhone X. L-am contactat pe președintele Curții de Conturi pentru a afla cum motivează acesta procurarea unor telefoane atât de performante.

VIDEO/ Ședința CSM. Trei judecători și-au retras cererile de demisie

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat în cadrul ședinței de astăzi retragerea cererilor de demisie a trei judecători. Magistrații au examinat cererile vicepreședintei Curții Supreme de Justiție, Tatiana Vieru, magistratului Valeriu Doagă de la Curtea Supremă de Jusție și judecătorului Tudor Berdilă de la Curtea de Apel Cahul.

UE confirmă reducerea sprijinului financiar din cauza deteriorării statului de drept și a democrației în Moldova

Christian Danielsson, Directorul general al Comisiei Europene pentru Politica europeană de vecinătate și Thomas Mayr Harting, Director general al Serviciului European de Acțiune Externă pentru Europa și Asia Centrală, se află la Chișinău în cadrul unei vizite oficiale pentru a reafirma angajamentul UE de a aduce beneficii tangibile cetățenilor moldoveni.