Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Șeful Inspecției Protecției Mediului Fălești…

Șeful Inspecției Protecției Mediului Fălești a fost bătut în timp ce efectua un raid privind contracararea tăierilor ilicite. Bănuitul, un șef de ocol silvic

Imagine simbol

Șeful Inspecției pentru Protecția Mediului (IPM) Fălești a fost bătut în timp ce efectua un raid privind contracararea tăierilor ilicite și combaterea braconajului pe teritoriul raionului. ZdG a aflat că bătaia a avut loc la sfârșitul lunii decembrie, iar pe acest caz a fost deschis dosar penal. Cel care l-ar fi lovit pe șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Fălești ar fi un șef de ocol silvic, după ce șeful Inspecției a depistat un camion care transporta mai mulți brazi decât era indicat în documente.

Vasile Grosu

Vasile Grosu, șeful IPM Fălești, solicitat de ZdG ne-a relatat că a fost agresat în timpul unui raid privind contracararea tăierilor ilicite și combaterea braconajului pe teritoriul raionului Fălești, la sfârșitul lunii decembrie, după ce a oprit un camion încărcat cu brazi. După controlul de rutină șeful IPM a depistat că numărul brazilor din camion depășea numărul de brazi indicat în actele de însoțire.

Solicitarea IPM Fălești cu nr.384 din 30.12.2022 by Ziarul de Gardă on Scribd

Șoferul s-a legitimat doar la venirea poliției. Potrivit celor relatate, inclusiv într-o plângere depusă în adresa Procuraturii r. Fălești, ulterior la fața locului a venit Oleg Turevici, șeful ocolului silvic Fălești al IS ,,Întreprinderea pentru silvicultură Glodeni” care ar fi dat indicații șoferului să părăsească locul faptei, iar pe șeful IPM ar fi început să-l lovească și să-l amenințe cu moartea pentru că documenta acest caz.

Solicitat de ZdG, Ion Smetanca, șeful serviciului urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Fălești a confirmat că a fost înregistrat un proces penal care se examinează, fiind acumulate probe. 

Valeriu Caisîn, directorul Agenției „Moldsilva”, a declarat pentru Ziarul de Gardă că a fost inițiată o anchetă internă și o interpelare la poliția locală referitor la acest caz. Oleg Turevici își continuă activitatea în funcție de șef al ocolului silvic Fălești. Solicitat de ZdG acesta a evitat să discute cu ZdG, motivând că este răcit, iar în zilele următoare nu a mai răspuns la apelurile telefonice.