Principală  —  IMPORTANTE   —   Șeful adjunct al Inspectoratului Național…

Șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, Igor Zglavuță, a demisionat

Captură Pro TV Chișinău

Șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații (INI), Igor Zglavuță, și-a depus cererea de demisie. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Diana Fetco a menționat faptul că Zglavuță a depus cererea de demisie din propria inițiativă.

„Dumnealui a depus cerere de demisie din propria inițiativă. Este alegerea dumnealui. Este o pierdere pentru Inspectoratul General al Poliției. Regretăm că dumnealui a părăsit echipa noastră și că o altă echipă se va bucura de profesionalismul dumnealui. A fost unul dintre cei mai buni angajați”, a declarat Fetco.

Potrivit celei mai recente declarații de avere și interese personale, în 2021, Igor Zglavuță a ridicat un salariu de 749 317 de lei de la IGP – circa 62 443 de lei lunar.

Conform actului său de avere, Zglavuță deține o casă de 134,4 metri pătrați pe care a dobândit-o, în 2020, drept moștenire în urma decesului părinților săi. Totodată, el deține 1/2 dintr-un apartament de 102,9 metri pătrați, dobândit în 2013, care ar valora 993 818 de lei. Zglavuță deține un autoturism Hundai Santa Fe care ar valora 405 000 de lei.

El mai declară trei terenuri agricole, 6 extravilane și un intravilan.

Igor Zglavuță a intrat în atenția opiniei publice în martie 2021, atunci când a participat la reținerea unui bărbat în vârstă de 27 de ani care a împușcat două adolescente de 16 ani în localitatea Holercani din raionul Dubăsari. În urma rănilor primite, una dintre adolescente a decedat la spital.