Principală  —  IMPORTANTE   —   Secretarul general al Guvernului României…

Secretarul general al Guvernului României dezminte declarațiile deputatului român, Emanuel Ungureanu, precum că măştile şi echipamentele donate de către România Republicii Moldova ar fi fost de proastă calitate

Adrian Dupu/facebook

Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului României, dezminte declaraţiile vicepreşedintelui Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor din Parlamentul României, Emanuel Ungureanu (USR), precum că măştile şi echipamentele donate de către România Republicii Moldova ar fi de proastă calitate. Tănase susține că declarațiile deputatului român au fost făcute cu tentă politică. Declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii „Punctul de AZi” de la TVR Moldova.

Din punctul meu de vedere declarațiile d-lui Ungureanu sunt unele politice. Nu are suport în realitate. Face parte dintr-o campanie internă. Se apropie campania electorală, urmează două runde de alegeri, în septembrie sunt alegerile locale, în decembrie -alegerile parlamentare.

Emanuel Ungureanu este un personaj pitoresc care face declaraţii spumoase, acoperite de imunitatea parlamentară.

România a oferit Republicii Moldova un pachet consistent de sprijin pentru combaterea COVID-19, prin organizarea unei misiuni medicale, donarea de echipamente medicale, medicamente şi dispozitive medicale, care s-au încadrat în parametri de calitate, conform certificatelor puse la dispoziţie.

Echipa medicală şi-a început activitatea în 30 aprilie şi a avut o misiune de 15 zile în spitalele din R. Moldova, care au tratat pacienţi infectaţi cu COVID-19. De asemenea ajutorul umanitar a fost semnificativ 3,5 milioane de euro şi au constat în 500 de mii de măşti, 25 de mii de combinezoane, 200 de mii de mănuşi şi 5 mii de viziere, medicamente şi dispozitive medicale, ce au fost livrate R. Moldova în 3 mai 2020 şi ulterior distribuite mai multor unităţi medicale din toate regiunile R. Moldova.


Şi România, şi R. Moldova, dar şi alte ţări din fostul bloc sovietic au fost supuse unui asalt al fake-news-urilor alimentate de fratele mare de la Răsărit, care ne-a îmbrăţişat până ne-a sugrumat pe toţi acum câţiva ani.”, a spus Antonel Tănase.

Asistența umanitară acordată de România în contextul combaterii pandemiei cu COVID-19, în valoare de 3,5 milioane euro, conținând materialele și echipamente medicale, a ajuns în Republica Moldova pe data de 7 mai. În acest lot se conțineau 500 de mii de măști, combinezoane de protecție și medicamente, toate în valoare de 3,5 milioane de euro.