Rezultatul întâlnirii lui Dodon cu Putin: 2019 – anul R. Moldova în F. Rusă, 2020 – anul F. Ruse în R. Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cadrul unei vizite oficiale de două zile în Federația Rusă.  De la învestirea sa în funcție, este cea de-a 11-a întâlnire a șefului statului cu liderul de la Kremlin.

Dodon și-a exprimat „recunoștința sinceră față de Vladimir Putin pentru asistența tehnică acordată direct administrațiilor locale pentru îmbunătățirea activităților lor administrative și de afaceri”. Totodată, din numele „majorității absolute a cetățenilor moldoveni, președintele rus l-a asigurat pe liderul de la Kremlin aceștia susțin politica de menținere a relațiilor prietenoase cu Rusia și a consolidării parteneriatului strategic moldo-rus”.

Dodon nu a efectuat nici o vizită în România și Ucraina

Chiar dacă România este ţara care oferă un sprijin financiar substanţial, sub formă de granturi şi finanţări pentru repararea grădiniţelor, spitalelor, pentru alte proiecte în educaţie şi sănătate de care beneficiază toţi cetăţenii, indiferent de etnie sau viziune politică, Igor Dodon a reuşit doar o întrevedere cu ambasadorul României, în satul său de baştină, Sadova, unde ambasadorul Daniel Ioniţă a participat la inaugurarea grădiniţei reparate din fondurile statului vecin.

Igor Dodon nu a avut, de asemenea, nicio întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, sau cu premierul de la Kiev, Vladimir Hroisman, care a întreprins o vizită la Chişinău. Nu există date despre vreo întâlnire a preşedintelui Dodon cu ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Ivan Gnatîşin. Mai mult ca atât, Dodon şi-a permis declaraţii acuzatoare la adresa ambelor state, ceea ce a scandalizat opinia publică şi a dus la răcirea relaţiilor cu ambele state vecine


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lilian 007

    După cât de “bobik” este în fața țarului și ar fi după cheful lui Dodon, demult eram gubernie rusească, iar monstrul mancurt Dodic ar fi fost gheneral gubernator pe viață!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *