Principală  —  IMPORTANTE   —   Reprezentanții Spitalului Clinic Republican confirmă:…

Reprezentanții Spitalului Clinic Republican confirmă: Interpretul Ion Suruceanu a fost transferat la o clinică din Germania

Sursa foto: redbyrc.md

Un avion în care se află cântărețul moldovean Ion Suruceanu a decolat vineri, 17 noiembrie, de la Chișinău spre o clinică medicală din Germania. Starea de sănătate a interpretului s-ar fi agravat în ultimele zile.

„Confirmăm că a avut loc procedura de preluare a pacientului din partea specialiștilor de la o clinică medicală din Germania. Pacientul cu succes a ajuns la avion. Acesta deja a decolat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Marina Zibliuc, pentru Ziarul de Gardă.

Întrebată care este starea de sănătate a interpretului, Marina Zibliuc a spus că „la solicitarea familiei, alte detalii nu vă putem oferi”.

Zilele trecute, pe rețelele de socializare, mai mulți colegi de breaslă de-ai cântărețului au publicat mesaje de sprijin pentru Ion Suruceanu.

Interpretul de muzică uşoară Ion Suruceanu s-a născut pe 9 septembrie 1949 în localitatea Suruceni, Ialoveni. Dupa absolvirea şcolii din sat şi-a continuat studiile la Colegiul de muzica „Ștefan Neaga” (1964-1967), unde a studiat pianul si fagotul. În acea perioadă a fost invitat ca solist în formaţia „Noroc”, condusă de Mihai Dolgan. Ulterior, timp de zece ani, a activat in diferite colective muzicale: 1970-1973 – interpret în orchestra de muzică uşoară „Bucuria”, în 1974 – solist al formației „Contemporanul”, conform unei bibliografii publicate de Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu”.

 Ion Suruceanu este Artist al poporului (1990), Cavaler al Ordinului Republicii (2004). 

Câteva dintre cele mai îndrăgite melodii de-ale interpretului Ion Suruceanu: „Ce seară minunată”; „Maria”; „Numai tu”; „Cumpărați flori”.