Principală  —  IMPORTANTE   —   Refugiații cu diabet zaharat pot…

Refugiații cu diabet zaharat pot solicita eliberarea insulinei în cadrul instituțiilor de asistență medicală primară. Anunțul Ministerului Sănătății

În scopul asigurării continuității tratamentului pacienților cu diabet zaharat, refugiați din Ucraina, Ministerul Sănătății anunță luni, 21 martie, că a distribuit instituțiilor de asistență medicală primară analogi de insulină.

Insulina repartizată, peste 800 de flacoane și 5 mii de stilouri injectoare preumplute, face parte dintr-un lot donat de Israel.

Refugiații cu diabet zaharat pot solicita eliberarea insulinei în cadrul instituțiilor de asistență medicală primară

Astfel, refugiații din Ucraina cu diabet zaharat care au nevoie de insulină pot solicita eliberarea acesteia în toate teritoriile țării.

În total, potrivit informațiilor prezentate Ministerului Sănătății, personalul din instituțiile de asistență medicală primară a consultat 1 747 de refugiați.

A 26-a zi de război în Ucraina a început cu bombardamente în Kiev. Potrivit informațiilor preliminare, un centru comercial și mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate. Deocamdată nu se cunosc informații despre numărul persoanelor rănite sau ucise. În noaptea de 20 spre 21 martie, a avut loc o scurgere de amoniac la o uzină chimică din Sumy.

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a ordonat miercuri, 16 martie, Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut Rusiei să se conformeze „imediat” deciziei Curții de la Haga.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina