Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Proces penal după ce o…

Proces penal după ce o tânără, care a născut în condiții casnice, a pus copilul în congelator, pentru că „nu prezenta semne de viață”

Imagine - simbol

Poliția anunță despre inițierea unui proces penal în cazul unei tinere de 20 de ani, care pe 22 ianuarie a născut un copil în condiții casnice, iar pentru că copilul „nu prezenta semne de viață”, aceasta a „decis să-l pună în congelator, ca ulterior să-l înmormânteze”.

Oamenii legii au fost sesizați despre acest caz de către medici, pe 23 ianuarie, care au comunicat că tânăra s-a adresat la ei după ajutor medical, după ce ar fi născut la domiciliu. Femeia s-a prezentat la instituția medicală fără copil, declarând că acesta s-ar fi născut fără suflare, fapt ce le-au trezit suspiciuni doctorilor, spun polițiștii.

„Grupa operativă s-a deplasat la locul de trai al tinerei stabilind că, la 22 ianuarie, aceasta a născut un copil în condiții casnice. Femeia a declarat polițiștilor că la naștere, copilul nu prezenta semne de viață și a decis să-l pună în congelator, ca ulterior să-l înmormânteze.

În rezultatul examinării medico-legale, la domiciliu, urme de moarte violentă nu au fost depistate pe corpul copilului, acesta fiind îndreptat la Centrul de medicină legală, pentru efectuarea expertizei și stabilirea exactă a cauzei și momentului decesului”, anunță Poliția.

Totodată, oamenii legii susțin că au stabilit că tânăra a încercat să ascundă sarcina în localitatea de baștină, iar cu puțin timp înainte de naștere aceasta a închiriat un apartament în capitală.

Pe caz a fost inițiat un proces penal, în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, anunță Poliția.