Primăria ar putea scoate la licitație trecerile subterane din mun. Chișinău

Murdare, distruse și periculoase. Așa arată unele subterane din municipiul Chișinău, pe care pietonii evită să le traverseze. Pentru că această problemă persistă de mai mult timp, primarul interimar Ruslan Codreanu a declarat că o soluție ar fi scoaterea pasajelor subterane la licitație.

„Am trimis notificări de rezilierea a contractului fiecărui agent economic care arendează spații subterane. Unii agenți economici au ieșit însă la contact după zeci de ani de zile și au zis că sunt gata, din bani proprii, să repare subteranele și să le întrețină. Să vedem care vor fi condițiile. Anterior am declarat că suntem gata să scoatem subteranele la licitații și să dăm contract de arendă agenților economici pentru o perioadă de 10 – 15 ani, cu condiția ca să repare și să întrețină aceste subterane”, a menționat Ruslan Codreanu în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Potrivit primarului interimar, în acest an au fost alocate 10 milioane de lei pentru reparația pasajelor subterane din municipiul Chișinău.

Anterior, PRIMĂRIA MEA a propus un set de soluții conceptuale privind gestionarea subteranelor și a recomandat autorităților locale să analizeze subteranele municipiului Chișinău prin prisma acestora și să le aplice corespunzător, în funcție de specificul și starea fiecărui pasaj pietonal subteran. Și anume: (1) gestionarea de către administrația publică locală în parteneriat cu agenții economici; (2) gestionarea directă de către administrația publică locală; (3) închiderea lor. Fiecare din aceste alternative trebuie aplicată corespunzător, după o analiză detaliată din partea autorităților publice locale.

Foto: primariamea.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Solon

    Solutia ideala ar fi responsabilizarea personala a agentilor pe teritoriul caruia se afl aceste subterane. Daca ei vor manifesta spirit si patriotism, problema va disparea Oare nu e o rusine murdaria etc pentru cei care se afla in prajma Pietii Natiunilor Unite din chisinau ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *