Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele Comisiei economie, buget și…

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe solicită revocarea în corpore a membrilor CNPF

Foto: Capital Market

Deputatul Fracțiunii parlamentare Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, solicită spicherului Parlamentului Igor Grosu să propună în cadrul ședinței de joi a Legislativului revocarea în corpore a membrilor Consiliului de Administrație a Comisie Naționale a Pieței Financiare (CNPF).

Anunțul a fost făcut de către Alaiba pe pagina de Facebook, în urma audierii raportului de activitate a CNPF.

„Ieri am audiat timp de trei ore raportul de activitate al Comisiei Naționale a Pieței Financiare pentru anul 2020.În baza celor audiate, Comisia economie, buget și finanțe recomandă Președintelui Parlamentului să facă uz de atribuțiile sale legale și să propună plenului Parlamentului revocarea in corpore a membrilor Consiliului de Administrație a CNPF. * în temeiul art. 14 lit. b) și art. 15 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 192/1998 privind Comisia Națională a Pieței Financiare”, se menționează în mesajul postat.

Potrivit site-ului CNPF, din Consiliul de Administrație fac parte – Valeriu Chițan, Nina Dosca, Iurie Filip, Victor Captari și Viorel Miron.

Parlamentul se va întruni joi, 9 septembrie 2021, în prima ședință din sesiunea de toamnă a anului curent. Deputații vor examina modificarea mai multor acte normative, inclusiv Legea privind Comisia Națională a Pieței Financiare.

De asemenea, parlamentarii vor audia raportul anual de activitate al Comisiei Naționale a Pieței Financiare pentru anul 2020 și vor examina proiectele de hotărâre privind demisia unor deputați, precum și cel de numire a unui judecător la Curtea Supremă de Justiție.