Principală  —  IMPORTANTE   —   Premier Energy susține că nu…

Premier Energy susține că nu a semnat niciun contract privind achiziția energiei electrice: „Au prezentat oferte trei furnizori, însă compania de stat „Energocom SA” nu a prezentat”

Premier Energy, cel mai mare furnizor de energie electrică din R. Moldova, susține că până marți, 23 martie, compania nu a semnat niciun contract pentru achiziția energiei electrice, menționând că licitația de achiziție a energiei electrice nu a fost finalizată, iar compania este în proces de negocieri și clarificări.

Tot aici, responsabilii din cadrul companiei susțin că în cadrul ședinței Comitetului de recepționare și deschidere a ofertelor, care a avut loc la 22 martie curent, au prezentat oferte 3 furnizori precalificați: ЗАО „Молдавская ГРЭС”, ”DE Trading” LLC (Donbassenergo) și ”D.Trading” LLC (DTEK).

În context, reprezentanții Premier Energy menționează că, până acum, compania de stat „Energocom SA” nu a prezentat nicio ofertă în acest sens.

„Ținând cont de necesitatea concretizării și oferirii unor detalii specifice pentru furnizarea energiei electrice, în zilele următoare va fi stabilită o nouă ședință de continuare a negocierilor asupra prețului”, se menționează în nota emisă de companie.

Totodată, resprezentanții furnizorului de energie electrică susțin că după ce va fi finalizată procedura de negociere și semnare a unui contract de furnizare a energiei electrice, informațiile contractuale vor fi prezentate Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) spre avizare.

Marți, 23 martie, reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au anunțat că, până în prezent, doar Întreprinderea de Stat „Moldelectrica”, operatorul de transport, a anunțat despre finalizarea procedurii de achizitie a energiei electrice în cantitate de 61 GWh, ceea ce constituie mai puțin de 3% din piața internă.

Despre S.A. „ENERGOCOM”

Prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 885 din 01.11.2017, S.A. „ENERGOCOM” a fost desemnată în calitate de furnizor central de energie electrică.

Societatea pe Acţiuni „ENERGOCOM” a apărut în rezultatul reorganizării Întreprinderii de Stat „ENERGOCOM”, care a fost creată în baza Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr.1467 din 30 decembrie 2004.

S.A. „ENERGOCOM” este succesorul de drepturi al Î.S. „ENERGOCOM” cu genul de activitate – furnizarea energiei electrice la tarife nereglementate, autorizată prin licenţa AA nr. 064665 din 01.01.2010 eliberată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (licența AC nr.001293 din 16.01.2018 reperfectată în conformitate cu prevederile Legii nr.107 din 27.05.2016). Obiectul principal de activitate îl constituie furnizarea energiei electrice: importul şi exportul de energie electrică, efectuarea schimburilor de energie electrică cu partenerii externi de interconexiune pentru piaţa internă de echilibrare a energiei electrice, în scopul evitării dezechilibrelor de producţie – consum.

Citește și: