Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția a inițiat un proces…

Poliția a inițiat un proces penal în cazul alertelor false cu bombă de la Președinție, Guvern și Parlament

Direcția de Poliție a municipiului Chișinău informează despre inițierea unui proces penal pentru examinarea cazului de ieri, 7 iunie, când o persoană necunoscută a apelat la serviciul 112 și a declarat că Președinția, Parlamentul și Guvernul au fost minate.

Potrivi poliției, la serviciul 112 au fost recepționate două apeluri telefonice anonime, prin care un bărbat a comunicat că în sediile Guvernului, Parlamentului și Președinției RM ar fi instalate dispozitive explozive. Primul apel fost înregistrat la ora 17.50 care comunica că sediul Guvernului ar fi minat. Ulterior a fost înregistrat alt apel, care informa despre minarea Președinției și Parlamentului.

La faţa locului au intervenit toate serviciile specializate ale Inspectoratului General al Poliţiei și Poliției Capitalei care au încercuit zona şi au evacuat personalul. În total au fost antrenate 2 grupe de cercetare penală din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, 2 grupe de geniști ai Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, și 2 grupe din cadrul centrului chinologic.

În urma cercetărilor, care au durat până la orele 00:50, nu a fost depistat nici un obiect care ar prezenta pericol.

Astfel în acest caz a fost inițiat un proces penal pentru examinarea cazului prin prisma art. 281„Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul terorism” Cod Penal al RM. Potrivit poliției, în prezent se întreprind măsuri de investigații pentru stabilirea persoanei care a efectual apelul, conform legislaţiei în vigoare aceasta riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.