Principală  —  IMPORTANTE   —   „Obiectivul nostru este să facem…

„Obiectivul nostru este să facem din inscripția „Fabricat în Moldova” un lucru firesc pe piețele lumii”: Mesajul Maiei Sandu de Ziua Lucrătorului din Agricultură

De Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare, marcată astăzi, președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj către lucrătorii din domeniu. În context, a punctat că obiectivul principal în prezent este să dezvoltăm o agricultură rezilientă la schimbările climatice și competitivă.

„Le mulțumesc tuturor fermierilor, mari sau mici, pentru munca pe care o fac. Ei nu doar își hrănesc familia, comunitatea și țara – ei asigură cu locuri de muncă sute de mii de oameni din satele noastre. Mulțumesc și celor care muncesc în industria de prelucrare, iar pe antreprenorii din această ramură îi încurajez să aplice tehnologii inovative și prietenoase mediului, pentru a aduce un produs gustos și sănătos pe masa consumatorului. (…)

Obiectivul nostru este să dezvoltăm o agricultură rezilientă la schimbările climatice și competitivă. Să cultivăm produse de calitate, să dezvoltăm ramura de prelucrare și să facem din inscripția „Fabricat în Moldova” un lucru firesc pe piețele lumii”, a spus Maia Sandu.

În semn de apreciere a celor care și-au dedicat viața sectorului agricol președinta a conferit, la 25 noiembrie, distincții de stat pentru un grup de opt lucrători din domeniu.