Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O „Alee prezidențială” în parcul…

O „Alee prezidențială” în parcul Râșcani. Ce alte proiecte au fost acceptate în cadrul Bugetului Civil 2018

Primăria mun. Chișinău a publicat lista proiectelor acceptate în cadrul bugetului civil pentru anul 2018. Au fost acceptate 54 de proiecte din 73 prezentate în total. Pentru unele dintre proiectele acceptate, Comisia pentru evaluarea proiectelor depuse spre finanţare prin intermediul Bugetului Civil în anul 2018 a indicat unele cerințe adiționale, care trebuie să fie îndeplinite +în termen de șapte zile.

Unul dintre proiectele acceptate propune crearea în Parcul Râșcani a unei „Alei prezidențiale”, zonă unde președinții R. Moldova vor planta arbori nominali. Pentru realizarea proiectului se solicită 77 de mii de lei.

O altă ideea aprobată de referă la promovarea orașului Chișinău ca destinație turistică prin implicarea tinerilor. Bugetul propus pentru proiect este de 300 de mii de lei.

A fost acceptat și proiectul „Generalul Gunoiului”, care presupune un proiect de educație ecologică pentru copii prin artă teatrală. În acest sens ar urma să fie alocați 200 de mii de lei.

Pentru colectarea separată a deșeurilor în grădinițe, cu scopul de a reduce impactul negativ asupra mediului, sunt solicitate 224 450 de mii de lei.

Mai multe proiecte acceptate se referă la amenajarea curților blocurilor de locuit, la crearea sau reabilitarea terenurilor de joacă sau de sport.

A fost accceptat proiectul de 297 de mii de lei privind susținerea financiară a azilului privat de animale abandonate. 272 de mii de lei sunt solicitate pentru prestarea ajutorului medical primar și secundar pentru animalele de companie fără stăpân.

Pentru instalarea a șapte mese de șah pe o porțiune a aleei de pe bl. Mircea cel Bătrân din sect. Ciocana sunt solicitate 57 500 de mii de lei.

Proiectul care a adunat cele mai multe semnături este cel privind crearea unui nou parc în Chișinău, pe str. Ion Creangă 1. În acest sens sunt solicitați 300 de mii de lei.

Un parc cu o suprafață de un hectar, numit Parcul Calea Orheiului, ar putea fi amenajat pentru a deveni cartea de vizită a capitalei. Proiectul presupune un buget aproape 300 de mii de lei.

Lista tuturor proiectelor admise și repinse poate fi accesată AICI

Foto antet: simbol