Principală  —  IMPORTANTE   —   Numele noului vicepremier pentru reintegrare

Numele noului vicepremier pentru reintegrare

Prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, a anunțat marți, 18 ianuarie, că noul vicepremier a fost desemnat, însă nu a precizat numele acestuia, menționând că va depune miercuri jurământul de învestire în funcție. Potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă, fostul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al R. Moldova în Republica Federală Germania Oleg Serebrian este noul vicepremier pentru reintegrare.

ZdG a solicitat o reacție de la Oleg Serebrian, însă până la publicarea acestui articol nu am primit niciun răspuns.

Oleg Serebrian și-a încheiat, pe 2 ianuarie, mandatul de ambasador al R. Moldova în Republica Federală Germania. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Serebrian a menționat faptul că sfârșitul misiunii sale la Berlin nu înseamnă și încheierea mandatului de „ambasador al prieteniei moldo-germane”. Ulterior, pe 3 ianuarie, Serebrian a fost numit în funcția de director al Institutului Diplomatic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Detalii aici.

În perioada 2005-2010, Oleg Serebrian a fost deputat.

Din iulie 2010 până în iulie 2015 a fost ambasador al R. Moldova în Franţa şi delegat permanent al R. Moldova la UNESCO. Serebrian a exercitat și funcția de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM).