Numele celor șapte candidați la funcția de rector al USMF. Ce spune instituția despre concurs

Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională (CDSI) al Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a publicat numele celor șapte candidați la funcția de rector al instituției.

Totodată, după ce, săptămâna trecută, Oleg Lozan, directorul Școlii de Management în Sănătate Publică, a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că procesul de alegere a noului rector este „compromis”, instituția a reacționat astfel: „concursul de alegere a rectorului USMF „Nicolae Testemițanu” se desfășoară în conformitate cu actele normative în vigoare. Procedura este una transparentă și obiectivă, bazată pe meritocrație, iar alegerile propriu-zise se vor realiza prin vot universal, direct, secret şi liber exprimat de către membrii comunităţii academice cu drept de vot. Vom asigura ca organizarea şi desfăşurarea votării să se realizeze cu respectarea principiilor legalităţii, autonomiei universitare, transparenţei, răspunderii publice, responsabilităţii, respectării drepturilor şi libertăţilor studenţilor şi ale personalului academic, a normelor etice şi deontologice, precum şi cu respectarea principiului reprezentativităţii”.

În urma concursului, care s-a desfășurat în perioada 08-29 august curent, Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională a înregistrat următoarele dosare:

 • Ceban Emil, doctor habilitat în științe medicale;
 • Curocichin Ghenadie, doctor habilitat în științe medicale;
 • Gavriliuc Mihail, doctor habilitat în științe medicale;
 • Guțu Evghenii, doctor habilitat în științe medicale;
 • Tagadiuc Olga, doctor habilitat în științe medicale;
 • Vișnevschi Anatolie, doctor habilitat în științe medicale;
 • Zapuhlîh Grigore, doctor habilitat în științe medicale.

Mandatul rectorului USMF „Nicolae Testemițanu” în exercițiu, Ion Ababii, expiră la 9 octombrie curent.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. s

  Dl Gavriliuc in plina electorala poate ne spune cum de:
  1.reuseste sa fie Prorector+Sef de catedra+profesor consultant la Medpark
  2.Cum de nu se autosesizeaza Dlui ca sub egida sa Mare in cadrul catedrei activeaza fiiica, feciorul si ginerele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *