Principală  —  IMPORTANTE   —   Numărul cazurilor de infectare, în…

Numărul cazurilor de infectare, în rândul elevilor și cadrelor didactice din mun. Chișinău, a crescut în perioada când lecțiile au fost desfășurate online

Imagine simbol

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a crescut în rândul elevilor și cadrelor didactice din mun.Chișinău, în perioada 27 februarie-5 martie. Declarațiile au fost făcute astăzi, 9 martie, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău, de către viceprimarul capitalei Angela Cutasevici.

Începând cu 1 martie, în instituțiile de învățământ, procesul de studii a fost desfășurat în regim online, iar din data de 5 martie elevii sunt în vacanță.

„Chiar dacă elevii au învațat de la distanță este o situație destul de alarmantă privind monitorizarea cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2″, a declarat viceprimarul capitalei Angela Cutasevici.

Potrivit viceprimarului, în perioada 27 februarie-5 martie au fost înregistrate 152 de cazuri noi de infectare în rândul elevilor și 71 în rândul cadrelor didactice.

„Sunt atestate practic la toate aspectele monitorizate o creștere a cazurilor de îmbolnăvire. Totodată, se atestă o creștere a cazurilor în rândul copiilor de vârstă preșcolară”, a mai precizat viceprimarul capitalei Angela Cutasevici.

Pe 26 februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online. Ulterior, în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis prelungirea vacanței de primăvară în învățământul primar, gimnazial, și liceal cu 7 zile, adică până pe 15 martie curent.