Principală  —  IMPORTANTE   —   Noul director al Agenției Servicii…

Noul director al Agenției Servicii Publice, ajuns în funcție fără concurs, a condus anterior și alte instituții importante și a fost demis de Guvernul Sandu

Vladislav Zara, director adjunct al Agenției Servicii Publice (ASP), a fost numit luni, 4 mai, în funcția de director al instituției, fără a trece vreun concurs, întrucât Guvernul a aprobat recent modificări în acest sens.

Zara a fost anterior director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, funcție din care a fost demis la 1 iulie de Guvernul Sandu.

În 2015, ZdG a constatat că Vladislav Zara, pe atunci fiind șef al Î.S. „Gări şi Staţii Auto”, nu şi-a indicat firma soţiei în declaraţia cu privire la venituri şi proprietăţi. Tot atunci, ZdG scria că tatăl acestuia, Aurel Zara, este membru al biroului executiv al filialei Partidului Democrat din Bălţi.

Totodată, noua funcție instituită săptămâna trecută, de prim-director adjunct al ASP, va fi ocupată de Tatiana Cunețchi, fost director interimar. Director adjunct este Vladimir Zmuncilă.