Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Directorii și vicedirectorii instituțiilor…

DOC Directorii și vicedirectorii instituțiilor publice să fie numiți direct în funcție de către Guvern. Modificările propuse de autorități

Cancelaria de Stat a propus pentru consultări publice un proiect de lege ce prevede ca directorul, cât și directorii adjuncți ai unor instituții publice să fie numiți și eliberați din funcție de către fondator. Altfel spus, directorii instituțiilor ce sunt în subordinea Guvernului să fie numiți direct de Executiv în funcție, fără organizarea concursurilor, așa cum este în prezent.

,,În scopul asigurării continuității activității instituțiilor publice/autorității administrative centrale, precum și unificării procedurii de numire/eliberare în/din funcție a directorului și directorului adjunct al instituției publice, prevederile proiectului dat propun modificarea procedurii de numire a organului executiv al instituției publice. Astfel, directorul adjunct/directorii adjuncți ai instituției publice vor fi numiți și eliberați din funcție de către fondator”, anunță Cancelaria de Stat.

Potrivit Cancelariei, oportunitatea modificărilor în cauză rezultă atât din necesitatea asigurării continuității activităților acestor instituții publice, create pentru realizarea funcțiilor care implică exercitarea prerogativelor de putere publică, precum și a altor funcții de administrare și interes public, cât și instituirii unei abordări unice a organizării funcționale a acestora.

De asemenea se propune modificarea punctului 1 din Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Investiţii, prin stipularea că directorul general al Agenției Investiții este asistat de doi directori generali adjuncți.

În acest sens, urmează a fi modificate următoarele acte de constituire:

  • Statutul Instituției publice „Agentia de Guvernare Electronică”;
  • Statutul Instituției Publice „Agenția Servicii Publice”;
  • Statutul Instituției Publice „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”;
  • Statutul Instituției Publice „Baza auto a Cancelariei de Stat”;
  • Statutul Instituției Publice „Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova”;
  •  Statutul Instituției Publice „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”;
  • Statutul Instituției Publice „Agenția Informațională de Stat „Moldpres”;
  • Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Investiţii.

Totodată, potrivit proiectului, adoptarea actului normativ în cauză nu impune modificarea sau abrogarea altor acte normative.

Cu privire la modificarea u… by Alina Frunza on Scribd