Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Cabinetul de miniștri a…

VIDEO Cabinetul de miniștri a aprobat noi demisii

Foto: privesc.eu

Cabinetul de miniștri s-a întrunit în ședință, iar pe ordinea de zi se numără șase chestiuni, printre care și aprobarea regulamentului pentru desfășurarea concursului de selectare a doi judecători constituționali.

13.40: Guvernul a aprobat o nouă componență a comisiei privind acordarea Premiului Național.

13.30: După ce judecătorii Curții Constituționale au demisionat in corpore, cabinetul de miniștri a aprobat un regulament pentru organizarea concursului în urma căruia vor fi selectați cei doi judecători ce urmează a fi desemnați de către Guvern în funcția de judecători constituționali.

13.27: Igor Cutie a fost eliberat din funcția de șef al Marele Stat Major al Armatei Naţionale, iar în locul acestuia a fost numit Igor Gorgan.

13.26: Anatolie Dănilă a fost numit de către Guvern în funcția de comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri.

13.23: Ela Malai va asigura interimatul funcției de director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

13.23: Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Vladislav Zara, a fost demis din funcție.

13.21: Începând de mâine va fi pusă în funcțiune linia pentru transparență a Guvernului, la care cetățenii vor putea raporta abuzurile la care au fost supuși. Apelul va putea fi efectuat la numărul 022 250 110.

13.19: Potrivit Maiei Sandu, în ultimele luni instituțiile publice au avut cheltuieli fără ca contractele să fie înregistrate la Trezorerie. În acest sens, prim-ministra a solicitat miniștrilor să verifice ce cheltuieli s-au făcut și de ce nu au fost înregistrate în prealabil.

13.12: Prim-ministra a anunțat că Agenția Proprietății Publice a demarat anchete de serviciu la întreprinderile „Metalferos”, „Moldtelecom” și „Poșta Moldovei”.

13.05: Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare bașcanului Irina Vlah, care a fost votată în cadrul alegerilor din 30 iunie din UTA Găgăuzia de peste 90% dintre participanții la vot.