Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mai mulți șefi la două…

Mai mulți șefi la două agenții. Cum argumentează guvernarea și ce critici aduce un deputat din opoziție

Agenția Servicii Publice (ASP) va avea și un prim-director adjunct, iar Agenția de Investiții urmează să aibă nu unul, ci doi directori generali adjuncți. Modificări în acest sens au fost aprobate miercuri, 29 aprilie, de către membrii Cabinetului de miniștri.

Secretarul general al Guvernului, Lilia Iaconi, a menționat că aceste completări ar fi necesare în contextul importanței celor două instituții.

Potrivit premierului Ion Chicu, la Agenția de Investiții a fost extins numărul adjuncților având în vedere strategiile de atragere a investițiilor în țară și dezvoltarea turismului.

„Noi ne gândim și la viața post pandemie, noi continuăm să implementăm programul nostru de guvernare, planul de acțiuni aprobat anul trecut”, a adăugat șeful Executivului.

Referitor la ASP, Chicu a spus că „vorbim despre digitalizarea serviciilor publice, este necesară o atenție deosebită acestei dimensiuni, ne-am convins cât de important este să dezvoltăm sectorul IT”.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco susține că funcția nouă din cadrul Agenției de Investiții ar fi creată „ca să iasă împărțeala dintre PSRM și PD”, iar la ASP ar urma să fie numit fostul administrator al companiei „Finpar Invest”, Ghenadie Sajin, companie controlată de familia Plahotniuc.