Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Municipalitatea vrea să fluidizeze transportul…

Municipalitatea vrea să fluidizeze transportul public în centrul capitalei. Pe o stradă au apărut indicatoare noi

Foto: Facebook/Victor Bunescu

Pe o stradă din centrul capitalei a fost instalat un nou indicator care informează șoferii despre prezența unei benzi rezervate vehiculelor de rută. Noul indicator a fost instalat pe strada Pușkin, iar potrivit șefului Direcției generale transport public a capitalei, Lilian Copaci, o bandă rezervată urmează a fi amenajată și pe str. Mitropolit Bănulescu Bodoni.

Indicatorul „bandă rezervată vehiculelor de rută”, instalat pe strada Pușkin, informează despre prezența unei benzi destinate exclusiv circulației transportului public și este însoțit de indicatorul „oprire interzisă”, pe ambele margini ale carosabilului fiind instalați și piloni care interzic parcarea automobilelor pe trotuare.

Deși indicatorul a fost instalat, banda încă nu a fost marcată corespunzător. Banda dreaptă urmează a fi delimitată cu marcaj, fiind instalate și semne adiționale: „Nu blocați banda transportului public”. Lilian Copaci ne-a comunicat că se preconizează marcarea benzii „când va fi gata vopseaua pentru marcaj”, însă nu este cunoaște când anume: „Planificăm cât mai repede”.

„Se preconizează de a organiza această bandă pentru fluidizarea transportului public. Ea încă nu este funcțională, pentru că încă nu am marcat această bandă”, a spus pentru ZdG șeful Direcției generale transport public.

Indicatoarele care informează despre interzicerea opririi și a prezenței benzii rezervate sau fost instalate la mai multe intersecții de pe str. Pușkin.

Viceprimarul Victor Chironda a anunțat anterior că INP va patrula strada Pușkin pentru a preîntâmpina șoferii să nu blocheze benzile, iar ulterior șoferii ar urma să fie deja amendați pentru încălcarea indicatoarelor.

Foto: Facebook/Sergiu Bejenari
Foto: Facebook/Sergiu Bejenari