Mișcarea ACUM colectează semnături pentru a înainta o petiție către instituțiile europene

Mișcarea de Rezistență ACUM a anunțat înaintarea unei petiții către instituțiile europene, prin care va cere investigarea și urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova care se fac vinovați de spălări de bani și au fost implicați în furtul miliardului.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Mișcarea de Rezistență ACUM, până în prezent, peste 6.000 de persoane au semnat petiția, din cele 50.000 de semnături necesare.

Mișcarea de Rezistență ACUM a decis să înainteze petiția reieșind din faptul că de la momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de 1 miliard de dolari SUA (12% din PIB), autoritățile Republicii Moldova împreună cu organele de drept ale țării nu au recuperat niciun bănuț, ba, dimpotrivă, ar proteja persoanele implicate în acest furt.

Petiția poate fi semnată online pe site-ul www.acum.md/petitie. De asemenea, petiția mai poate fi semnată la sediile PAS de pe str. A. Mateevici 31, Platforma DA, str. 31 August 15, și PLDM, str. București 90, of. 19.

Petiția este adresată Parlamentului European, Consiliului Europei, Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene, OLAF-ului, Europol-ului și urmează a fi înmânată instituțiilor UE în luna noiembrie.

Textul petiției poate fi accesat în limbile română, rusă și engleză pe www.acum.md/petitie.

Foto: stiri.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    O ȘANSĂ MICĂ DAR TREBUE SĂ ÎNCERCĂM!

    O șansă destul de mică, dar trebue să încercăm. Poate ne întoarcem măcar o parte din banii furați, dar poate îl băgăm la închisoare pe moaca asta de mâncător de “țâpleata v tabake”, care ne rânjește obraznic în față!

    P.S. Frauda bancară este de 2,9 miliarde de dolari americani!

    *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *