Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mihail Aizin, cunoscut sub pseudonimul…

Mihail Aizin, cunoscut sub pseudonimul „Kitaeţ” și decorat anterior de Igor Dodon, a decedat

Controversatul om de afaceri Mihail Aizin, decorat recent de către Igor Dodon, cu ordinul „Gloria Muncii”, a decedat. Anunțul despre decesul său a fost făcut de către grupul Fidesco, pe care îl conducea. Motivul decesului ar fi complicațiile cauzate de COVID-19.

„Echipa numeroasă de angajați ai companiei „FIDESCO” își exprimă regretul și compasiunea cu privire la moartea proprietarului companiei Aizin Mikhail Gdalevich. Condoleanțe profunde familiei și prietenilor decedatului. Sperăm că cuvintele noastre de susținere să vă sprijine în acest moment dificil și să vă ajute să faceți față durerii în urma pierderii. Dumnezeu să-l odihneasca în pace”, se spune în mesajul companiei. 

Mihail Aizin este un om de afaceri stabilit anterior în Germania. În 2004, pe timpul guvernării comuniste, a fost reţinut de poliţie, pe motiv că i s-ar fi găsit în maşină arme, bani şi heroină. Pe atunci, presa scria că Aizin era poreclit „Kitaeţ” şi că ar fi fost a noua autoritate criminală reţinută în acel an de organele de drept din R. Moldova.

Până la urmă, însă, vinovăţia sa nu a fost demonstrată, omul de afaceri fiind eliberat şi, ulterior, scos de sub urmărire penală. Unul dintre foştii săi avocaţi ne-a spus anterior că armele şi heroina i-ar fi fost plasate acestuia în maşină chiar de poliţie.

Pe numele lui Aizin, în baza de date a CÎS, figurează mai multe firme din domeniul comerţului, construcţiilor sau importului de mărfuri. În majoritatea firmelor, Aizin îl are ca partener pe Chinah, care, la rându-i, este fondator la 10 SRL-uri