Principală  —  Ştiri  —  Social   —   MAI: „NATO va continua cooperarea…

MAI: „NATO va continua cooperarea practică pentru întărirea rezilienței instituționale și democratice a R. Moldova”

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut vineri, 10 martie, o întrevedere oficială, la Bruxelles, cu secretarul general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Mircea Geoană. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), NATO va continua cooperarea practică pentru întărirea rezilienței instituționale și democratice a R. Moldova.

Oficialii au evaluat în comun tabloul de securitate „extrem de volatil” și au analizat modalitățile de intensificare a nivelului de informare al autorităților din Bruxelles, cu privire la situația din regiune.

La fel, demnitarii au abordat subiecte de actualitate, printre care consolidarea rezilienței R. Moldova și starea de securitatea din regiune, amenințările hibride din partea Federației Ruse, dar și perspectivele și prioritățile de cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene.

„NATO continuă să coopereze îndeaproape cu Moldova și respectă pe deplin neutralitatea sa constituțională. Aliații sunt hotărâți să ofere sprijin în consolidarea rezilienței pentru o capacitate de securitate sporită”, conform unei postări a secretarului general adjunct al NATO, pe rețelele de socializare.

Tot vineri, Ana Revenco a semnat și o scrisoare de intenție cu Europol, pentru a îmbunătăți cooperarea dintre structura europeană și sistemul afacerilor interne din țara noastră, inclusiv prin pilotarea tehnologiilor inovatoare implementate de Europol.

Ministra de interne se află la Bruxelles pentru a participa la cea de-a cincea ședință a Hub-ul de Securitate al Uniunii Europene pentru securitatea internă și managementul frontierelor R. Moldova (Hub-ul de Securitate).