Principală  —  IMPORTANTE   —   Mai multe carduri au fost…

Mai multe carduri au fost blocate, după ce băncile comerciale din R. Moldova au fost anunțate despre un „atac cibernetic” asupra unei companii, care furnizează servicii pentru transportul aerian

Foto: centrumthink.pucp.edu.pe

Mai multe carduri au fost blocate, după ce băncile comerciale din R. Moldova au fost anunțate despre un „atac cibernetic” asupra unei companii, care furnizează servicii pentru transportul aerian.

Sistemul internațional de plăți VISA a informat băncile comerciale din R. Moldova despre o breșă de securitate, care a avut loc la entitatea SITA”

„Cardurile „Moldindconbank”, care au fost identificate ca potențial compromise și care s-au deservit la SITA au fost blocate cu statut definitiv, pentru a evita extragerile neautorizate din cont „, a declarat pentru ZdG, șefa Direcției Marketing a „Moldindconbank”, Valentina Andronic.

Unul dintre clienții băncii comerciale, care a primit un mesaj, în care se spunea că a fost compromis cardul său, a apelat serviciul suport pentru a primi informații suplimentare:

„Aveți probabil un card visa. Cu acest card ați procurat сândva un bilet avia, iar acum cardul a fost blocat”, i-a comunicat un operator.

Șefa Direcției Marketing a „Moldindconbank” a mai precizat pentru ZdG că, „cardurile blocate vor fi reemise gratuit de bancă, iar clienții au fost informați deja despre acest lucru”.

SITA confirmă că a fost victima unui atac cibernetic extrem de sofisticat. Pandemia de COVID-19 a provocat îngrijorări cu privire la amenințările la adresa securității și, în același timp, criminalii cibernetici au devenit mai sofisticați și activi.

În toată lumea, aproape fiecare zbor de pasageri se bazează pe tehnologia SITA

SITA este o companie multinațională de tehnologie a informației care furnizează servicii IT și telecomunicații pentru industria transportului aerian. Compania oferă serviciile sale către aproximativ 400 de membri și 2.800 de clienți din întreaga lume, despre care susține că reprezintă aproximativ 90 la sută din compania aeriană mondială.

SITA sau Société Internationale de Télécommunications Aéronautiques a fost înființată în februarie 1949, de 11 companii aeriene, pentru a asigura eficiența partajată a costurilor infrastructurii, prin combinarea rețelelor lor de comunicații.