Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Unioniștii s-au adunat în…

LIVE Unioniștii s-au adunat în PMAN să încheie Marșul Centenar cu Hora Unirii

Unioniștii au revenit astăzi, 2 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale pentru a încheia Marșul Centenarului cu o horă a Unirii. „Unirea pentru copiii mei, pentru viitorul nostru și viitorul lor. Vă mulțumim celor care au aprins flacăra Unirii”, „Unirea se va înfăptui”, sunt câteva dintre mesajele participanților la Marea Adunare Centenară. 

Inițiativa unioniștiilor vine după ce ieri, 1 septembrie participanţii Marşului Centenar s-au întâlnit în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire, însă Adunarea Centenară a fost perturbată de blocarea a trei autocare, destinate unei expoziții în PMAN.

„Flacăra Unirii va rămâne la Chișinău, ca simbol rezistenței al celor 100 de tineri, care au adus-o de-a lungul unui traseu cu o lungime de 1 300 de km, împărțit în 11 etape, a câte 300 de orașe și sate din România și R. Moldova”, a declarat unul dintre organizatorii Marșului Centenar într-un Video  Live realizat de 10TV.

https://www.facebook.com/10tv.md/videos/236342523716246/

https://www.facebook.com/inconstantin/videos/10156503689322226/

Mai mulți unioniști care au mers la intrarea de la Vatra, la o distanță de circa 30 km de Chișinău, în întâmpinarea autocarelor, au fost puși la pământ de către reprezentanții forțelor de ordine a Ministerului Afacerilor Interne.

În cele din urmă, poliția a anunțat că au fost mai multe sunete la nr. 112, în care au fost anunțați că în autocare ar fi obiecte periculoase, motiv pentru care le-au blocat. În urma perchizițiilor, nu fost depistate obiecte interzise sau explozibile, iar autobuzele au fost eliberate unioniștilor pentru a se întoarce în România. 

Participanții Marșului Centenar au străbătut pe jos un traseu cu o lungime de 1 300 de km, împărțit în 11 etape, a câte 300 de orașe și sate din România și R. Moldova pentru a ajunge la Chișinău.

Sursa Live Video: 10TV și Constantin Codreanu

Citiți și:

LIVE/ Manifestanții Marșului Centenar au ajuns în PMAN. Scena a fost demontată

Autocarele tricolore au fost duse din sectorul Buiucani al capitalei, la 30 km distanță de Chișinău

Constantin Codreanu din PMAN: „Orice ajutor financiar din România pentru R. Moldova trebuie sistat”