LIVE/ Andrei Năstase depune actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, depune actele la CECEM Chișinău pentru a fi înregistrat în calitate de candidat al blocului ACUM la funcția de primar al capitalei.

Acesta a anunțat că urmează să se lanseze în campania electorală sâmbătă, 21 septembrie, la Teatrul Verde.

„De-a lungul timpului, am făcut tot ca în această țară să aibă oricine libertatea de exprimare. Cred că a greșit, dar eu voi face la fel și în continuare – mă voi bate pentru dreptul fiecăruia”, a comentat acesta cu referire la declarațiile de ieri făcute de către potențialul candidat la funcția de primar al capitalei Octavian Țîcu, care i-a sugerat să rămână la MAI.

Potrivit legislației, dacă va fi înregistrat în cursa electorală, Năstase trebuie să degreveze din funcția de ministru al Afacerilor Interne.

În noua înțelegere ACUM-PSRM este menționat că „părțile își asumă angajamentul de a se abține de la atacuri la persoană în cadrul alegerilor locale”.

În urma turului II al alegerilor locale noi din 2018, Andrei Năstase a obținut un scor de 52,57%, însă mandatul lui nu a fost validat.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie, astăzi, 19 septembrie, fiind ultima zi când candidații pot depune dosarele pentru a fi înregistrați în cursa electorală. Până în prezent, CECEM Chișinău a înregistrat șase candidați la funcția de primar al capitalei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *