Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Andrei Năstase depune actele…

LIVE Andrei Năstase depune actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală

Legenda poza

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, depune actele la CECEM Chișinău pentru a fi înregistrat în calitate de candidat al blocului ACUM la funcția de primar al capitalei.

Acesta a anunțat că urmează să se lanseze în campania electorală sâmbătă, 21 septembrie, la Teatrul Verde.

„De-a lungul timpului, am făcut tot ca în această țară să aibă oricine libertatea de exprimare. Cred că a greșit, dar eu voi face la fel și în continuare – mă voi bate pentru dreptul fiecăruia”, a comentat acesta cu referire la declarațiile de ieri făcute de către potențialul candidat la funcția de primar al capitalei Octavian Țîcu, care i-a sugerat să rămână la MAI.

Potrivit legislației, dacă va fi înregistrat în cursa electorală, Năstase trebuie să degreveze din funcția de ministru al Afacerilor Interne.

În noua înțelegere ACUM-PSRM este menționat că „părțile își asumă angajamentul de a se abține de la atacuri la persoană în cadrul alegerilor locale”.

În urma turului II al alegerilor locale noi din 2018, Andrei Năstase a obținut un scor de 52,57%, însă mandatul lui nu a fost validat.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie, astăzi, 19 septembrie, fiind ultima zi când candidații pot depune dosarele pentru a fi înregistrați în cursa electorală. Până în prezent, CECEM Chișinău a înregistrat șase candidați la funcția de primar al capitalei.