Liderul PSD promite R. Moldova ajutor financiar și sprijin în procesul de integrare europeană

Liviu Dragnea, liderul partidului de la guvernare din România, promite ajutor financiar pentru păturile sociale defavorizate din R. Moldova în vara anului curent. Totodată, acesta își exprimă și sprijinul în procesul de integrare în Uniunea Europeană a R. Moldova. Promisiunile au fost făcute de președintele Partidului Social Democrat (PSD) din România astăzi, 10 martie, în  discursul pe care l-a rostit în cadrul cogresului extraordinar al formațiunii, atunci când a vorbit despre acțiunile de viitor în contextul relațiilor cu țările vecine.

„O atenţie specială vreau să o acordăm relaţiilor cu Republica Moldova, vreau să intensificăm sprijinul acordat de până acum, printr-o susţinere fermă pentru apropierea faţă de Uniunea Europeană şi pentru apropierea faţă de România. Trebuie să vorbim de apropierea faţă de România. Sigur că vrem să-i ajutăm să se integreze în UE, dar nu cumva vrem să-i ajutăm să se apropie şi de noi, de români, de fraţii lor, de România? Vom dezvolta relaţiile economice şi sociale, ele sunt pe masa Guvernului şi, din câte ştiu, sunt în curs de aprobare în diverse domenii”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea la subiectul relațiilor cu țările vecine.

„Vreau doar să spun că avem în vedere să discutăm în coaliţie şi să transmitem guvernului despre posibilitatea acordării unui sprijin financiar în această vară pentru categorii cu venituri mici şi foarte mici din Republica Moldova. Sper să găsească o soluţie guvernul la acest lucru”, a adăugat politicianul român.

În cadrul Congresului extraordinar al PSD din 10 martie, prim-ministra României, Viorica Dăncilă, a fost desemnată în funcția de preşedintă executivă a PSD, fiind aleasă cu 2 880 de voturi „pentru” și 939  – „împotrivă”.

Liviu Dragnea este președinte al Camerei Deputaților din Parlamentul României. În aprilie 2016, acesta a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului. Magistrații au stabilit că acesta și-a folosit autoritatea sau influența pentru a-i determina pe reprezentanții din secțiile de votare de a întocmi liste cu numele și adresele persoanelor care nu participaseră la vot și de a mobiliza reprezentanții locali de partid să meargă la domiciliile acestor persoane și să facă presiuni asupra lor pentru a vota, în vederea obținerii validării referendumului.

La data de 7 iulie 2016, Liviu Dragnea, la momentul faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Începând cu data de 13 noiembrie 2017, DNA a dispus urmărirea penală a lui Liviu Dragnea sub acuzația de constituire grup infracțional organizat, deturnare fonduri europene și infracțiuni de abuz în serviciu. Alături de alți inculpați, Liviu Dragnea ar fi obținut foloase necuvenite din diverse contracte publice acordate societății de construcții drumuri și autostrăzi „Tel Drum”. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ciubuciu ivan

    La acest congres a fost si tov,Diacov din partea PDM,dar nu a luat cuvintul,,el fiind presedinte de onoare,dar a pus pe un vicepresedinte care a vorbit de drumul european,de colaborarea buna cu Riomania,dar nimic despre centenar sau despre unire,deci moldovenisti statalisti antiunire clar,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *